Peru Honduras'taki büyükelçisini süresiz geri çekti

Peru, iç işlerine müdahale ettiğini ileri sürdüğü Honduras'taki büyükelçisini süresiz geri çağırdı.

Peru Honduras'taki büyükelçisini süresiz geri çekti
Peru Honduras'taki büyükelçisini süresiz geri çekti
GİRİŞ 26.01.2023 23:51 GÜNCELLEME 26.01.2023 23:51

Peru Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Honduras Cumhurbaşkanı Xiomara Castro'nun Peru'nun iç işlerine "kabul edilemez" şekilde müdahale ettiği savunuldu.

Açıklamada, Peru'nun Tegucigalpa Büyükelçisi Jorge Alejandro Raffo'nun süresiz olarak geri çağrıldığı bildirildi. Peru basınında çıkan haberde, Honduras Cumhurbaşkanı Castro'nun, Peru'nun geçici Cumhurbaşkanı Dina Boluarte'yi tanımayı reddettiği öne sürüldü.

Castro, 24 Ocak'ta Latin Amerika ve Karayip Devletleri Topluluğunun (CELAC) 7'nci Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ndeki konuşmasında, Peru'da gözaltında bulunan eski Cumhurbaşkanı Pedro Castillo ile dayanışma içerisinde olduğunu ifade ederek, Castillo'nun derhal serbest bırakılmasını talep etmişti.

CASTİLLO'NUN GÖREVDEN ALINMASI

Eski Cumhurbaşkanı Castillo, hükümeti devirmekle suçladığı Kongre tarafından "kalıcı ahlaki yetersizlik" suçlamasıyla 7 Aralık 2022'de görevinden azledilmişti.

Pedro Castillo, Kongreyi feshetme ve ulusal acil durum hükümeti kurma kararının ardından gözaltına alınmıştı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dina Boluarte, ülkenin yeni Cumhurbaşkanı olarak yemin etmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...