Belçika devlet kanalı: Erdoğan Avrupalı liderlerin başaramadığını başardı

Belçika devlet televizyonu Erdoğan'ı, diğer Avrupalı ​​liderlerin başaramadığını başaran, somut sonuçlara ulaşabilen önemli bir lider olarak tanımlandı.

Belçika devlet kanalı: Erdoğan Avrupalı liderlerin başaramadığını başardı
Belçika devlet kanalı: Erdoğan Avrupalı liderlerin başaramadığını başardı
GİRİŞ 01.02.2023 11:23 GÜNCELLEME 02.02.2023 09:39
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Belçika Devlet Kanalı Türkiye'deki seçimden çıkacak sonucun Avrupa için önemini gündemine taşıdı. Kanalda yayınlanan haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer Avrupalı ​​liderlerin başaramadığını başaran, somut sonuçlara ulaşabilen önemli bir lider olarak tanımlandı.

"ÖNEMLİ DENGE ADIMLARI ATTI"

Belçika Devlet Kanalı RTBF'e göre bu yıl, uluslararası gündemin sıcak konularından biri de Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimi.

RTBF'in internet sitesindeki haberde 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimin Avrupa'ya etkisi ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın özellikle uluslararası düzeyde önemli denge adımları attığı yorumu yapıldı. Erdoğan'ın diğer Avrupalı ​​liderlerin başaramadığını başardığı vurgulandı.

Brüksel Üniversitesi'nden Sosyoloji Profesörü Firouzeh Nahavandi'nin görüşlerine yer verildi.

"SOMUT SONUÇLARA ULAŞILABİLEN BİR LİDER"

Nahavandi, Erdoğan'ın diğer Avrupalı ​​liderlerin aksine, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile iyi ilişkiler sürdürebildiğine dikkati çekti.

Nahavandi'ye göre Erdoğan, dengeli siyasetiyle somut sonuçlara ulaşabilen önemli bir lider.

RTBF, seçimin olası ekonomik sonucunu da değerlendirdi. Türkiye'de çok sayıda Avrupalı şirket olduğu, Avrupa'da da Türk nüfusun yatırımları olduğu hatırlatıldı. Erdoğan'ın varlığının, seçimin ardından her iki taraf için de büyük bir ekonomik çıkar sağlayacağı yorumu yapıldı.

KAYNAK: TRT HABER
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • celal 1 yıl önce Şikayet Et
    6 lı masayı kimse kayle bile almaz. Daha şimdiden yuları verdiler bunak Biden in eline kurtar kurtarabilirsen. Reisle devam İnşallah.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Yooo hakkını yemeyelim. MACRON geçen sefer Putin'le görüşeceğim diye masanın en ucunaaa cüzzamlı gibi oturtularak muhatap alındı. Macron yine PUTİN'le görüşeceğim diye demeçler veriyorrr. Bakalım bu sefer PUTİN "Macron'u nereye oturtacak"..!!??
    Cevapla
  • gelde yaşa 1 yıl önce Şikayet Et
    kesin kucağına oturtur
    Cevapla
  • Cemal Serbest 1 yıl önce Şikayet Et
    Dürüst olun Yeter.Sonuna Kadar REİS
    Cevapla
  • Ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu 6'lının yüzünden Dinime, Devletime ve Müslümanlara bir zarar gelirse bunun tüm vebali onlara oy veren ve tarafsız kalan sözde müslümanların üzerinedir.
    Cevapla
  • Biziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Verselerde almaz keferenin odulunu ondan vermezler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'