Portekiz arama kurtarma ekibi: Bu güzel ülke yeniden inşa edilecek

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye'ye gelen 52 kişilik Portekiz arama kurtarma ekibi, "bu güzel ülkenin yeniden inşa edileceğini" umuyor.

Portekiz arama kurtarma ekibi: Bu güzel ülke yeniden inşa edilecek
Portekiz arama kurtarma ekibi: Bu güzel ülke yeniden inşa edilecek
GİRİŞ 18.02.2023 13:17 GÜNCELLEME 18.02.2023 13:17

Portekiz Ulusal Acil Durum ve Sivil Koruma Kurumu Şefi Filepa Costa, deprem bölgesine 13 ton ekipman ile geldiklerini ve Hatay'da bir çocuğu enkazdan sağ çıkardıklarını ayrıca bir köpeği kurtardıklarını belirtti.

Portekiz Ulusal Acil Durum ve Sivil Koruma Kurumu Şef Yardımcısı Joaqium Santos, depremzedeler için böylesi büyük bir felaketle karşı karşıya kalmanın "oldukça zor" olduğunu söyledi.

"UMUT DİLİYORUZ"

Santos, "İnsanlara bu güzel ülkeyi yeniden inşa etmek için umut diliyor ve Türk halkının iyi olmasını temenni ediyoruz." dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 11 ili ve 13 milyondan fazla kişiyi etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 52 kişilik Portekiz ekibi, beraberindeki 6 arama kurtarma köpeği ile 8 Şubat'ta Türkiye'ye gelmişti

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak