Almanya Başbakanı Scholz: Dost kötü günde belli olur bizler gerçek dostlarız

Almanya Başbakanı Scholz, “Bir Türk atasözüne göre gerçek dost kötü günde belli olur. Bizler gerçek dostlarız. Dostlarınız olarak acınızı paylaşıyoruz. Dostunuz olarak da sizi zor gününüzde yalnız bırakmayacağız” dedi.

Almanya Başbakanı Scholz: Dost kötü günde belli olur bizler gerçek dostlarız
Almanya Başbakanı Scholz: Dost kötü günde belli olur bizler gerçek dostlarız
GİRİŞ 18.02.2023 15:37 GÜNCELLEME 18.02.2023 15:38
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen, çevre illerde de büyük yıkıma ve 39 bin 972 can kaybına yol açan depremler nedeniyle dayanışma mesajı yayınladı.

 Scholz Türkçe altyazı ile yayınladığı videolu mesajında, “Geride bıraktığımız haftanın başında Türkiye'de ve Suriye'de yer sarsıldığından beri içimiz yanıyor. Bu korkunç felakette hayatını kaybeden kadınların, erkeklerin ve çocukların sayısı karşısında sarsıldık. Hayatını kaybedenlerin yakınları ve dostlarıyla yas tutuyoruz. Yaralıların acılarını paylaşıyor ve onlara acil şifalar diliyoruz. Düşüncelerimiz hayatta kalanlarla beraber. Dostları veya akrabalarının enkaz altında olduğundan şüphelenen ve kayıplarını arayanlarla beraber. Bu soğuk kış günlerinde ve gecelerinde kelimenin tam anlamıyla varlıklarının yıkıntılarıyla yüzleşen herkesle” ifadelerini kullandı.

“Bu felaketi geri döndüremeyiz. Ancak bu zor durumda yardım edebiliriz” diyen Scholz, “Almanya da nitekim yardım ediyor. Depremin yaşandığı günden itibaren kurtarma ekipleri ve sağlık ekipleri ülkemizin her yerinden afet bölgesine doğru yola çıktılar. Yardım kuruluşlarımız ısıtıcı, jeneratör ve ilaç gönderiyorlar. Kendilerine hayati öneme sahip bu görevleri esnasında kuvvet diliyoruz. Vatandaş grupları, genellikle de akrabalar ve yakınları tarafından spontane bir şekilde girişimler hızlıca başlatıldı. Yardımları organize ediyor, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için bağış veya kışlık giysi topluyorlar. İhtiyaç anında gönderilen bu yardımlar için hepinize çok büyük teşekkür borçluyuz” şeklinde konuştu.

"GERÇEK DOSTLAR KÖTÜ GÜNDE BELLİ OLUR"

Scholz konuşmasının devamın verdiği dayanışma mesajında, “Bir Türk atasözüne göre gerçek dost kötü günde belli olur. Almanca'da da benzer bir şekilde 'gerçek dost kendini zor günde belli eder' deriz. Bizler gerçek dostlarız. Dostlarınız olarak acınızı paylaşıyoruz. Dostunuz olarak da sizi zor gününüzde yalnız bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Almanya'dan depremzedeler için ilaç kampanyası: Sağlık bakanı duyurduAlmanya'dan depremzedeler için ilaç kampanyası: Sağlık bakanı duyurdu

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 24
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    gerek yok biz bize yeteriz 1 ölür 1000 dogariz
    Cevapla
  • Şevki 1 yıl önce Şikayet Et
    Dost PKK ya destek olmaz.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde atasözü çoktur, aynası iştir kişinin lafına bakılmaz
    Cevapla
  • sana 1 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun gardas
    Cevapla
  • Muşlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimlerin dostu olduğunuzu biliyoruz fonladığınız solakların pkk dhkpc tikko sol solak terör örgütü militanlarının ve medyalarının partilerinin dostusunuz bunları biliyoruz bay sholz yalanlarınıza karnımız tok
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah Scholz vah Scholz. Yemiyoruz artık bu numaraları...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Antalya'daki teleferik faciasında bilirkişi raporu ortaya çıktı
MSB duyurdu: 7 PKK'lı terörist etkisiz!