Ugandalı Müslüman öğrencilerden Türkiye için duygulandıran yardım

Ugandalı Müslüman öğrenciler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için 10 bin dolar yardımda bulundu.

Ugandalı Müslüman öğrencilerden Türkiye için duygulandıran yardım
Ugandalı Müslüman öğrencilerden Türkiye için duygulandıran yardım
GİRİŞ 20.02.2023 09:41 GÜNCELLEME 20.02.2023 09:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ugandalı Müslüman öğrencilerden Salim Mubekete, AA muhabirine, Türk halkıyla dayanışmanın göstergesi olarak yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Mubekete, Uganda'daki bazı okullarda düzenlenen yardım kampanyası kapsamında 10 bin dolar topladıklarını belirterek, "Türkiye'deki kardeşlerimizin başına gelenler ve birçok insanın hayatını kaybetmesi bizi üzdü." dedi.

Türkiye'nin kendilerine birçok kez yardımda bulunduğunu hatırlatan Mubekete, şimdi de kendilerinin yardımda bulunmak istediklerini sözlerine ekledi.

Bulyanku İlkokulu Müdürü Jamil Wamba da birçok öğrencinin depremzedeler için bağışta bulunduğunu ve bunun takdir edilesi bir durum olduğunu kaydetti.

Öte yandan Türkiye'nin Kampala Büyükelçiliğinde düzenlenen etkinlikte, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenenler için dua edildi.

Etkinliğe, Türkiye'nin Kampala Büyükelçisi Mehmet Fatih Ak ve Uganda'da yaşayan Türk vatandaşları katıldı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc. tüm Müslüman kardeşlerimizden razı olsun. Düşünmeleri bile yeter.
    Cevapla
  • TURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Beraber çöktük, beraber çıkacağız buradan elbet karşılığını bulacaksınız içimizdeki fransizlardan daha çok Türk kimliği taşıyorsunuz yüce ALLAH yardımcımız olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...