Akşener'in açıklamaları dünya gündeminde: Erdoğan karşıtı muhalefet kargaşa içinde

İYİ Parti'nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkarak masadan kalkması dünya basınında geniş yer buldu. Reuters Türkiye Büro Şefi, "Türkiye'nin Erdoğan karşıtı muhalefeti kargaşa içinde" dedi.

GİRİŞ 03.03.2023 16:59 GÜNCELLEME 03.03.2023 17:12
Bu Habere 202 Yorum Yapılmış

İYİ Parti'nin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkıp İstanbul ve Ankara'nın CHP'li belediye başkanlarına çağrı yaparak, altılı masadan kalkması, dünya basınında geniş yankı buldu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in basın toplantısı yabancı haber ajansları tarafından son dakika gelişmesi olarak verildi.

REUTERS TÜRKİYE ŞEFİ: MUHALEFETTE ŞOK VE KARGAŞA

Akşener'in açıklamalarını cümle cümle flaş haber olarak geçen İngiliz haber ajansı Reuters, "İYİ Parti muhalefet ittifakından çekilme sinyali verdi" başlıklı haberinde, Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a çağrı yapmasına dikkat çekildi.

Reuters'ın Türkiye Büro Şefi Jonathan Spicer da Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Türkiye'nin Erdoğan karşıtı muhalefeti -seçimlere iki aydan kısa süre kala- Akşener'in ittifaktan ayrılması ve İstanbul ile Ankara belediye başkanlarına cumhurbaşkanı adayı olma çağrısı yapmasının ardından şok ve kargaşa içinde."

WSJ TÜRKİYE MUHABİRİ: KOALİSYON ÇATLIYOR

Wall Street Journal gazetesinin İstanbul muhabiri Jared Malsin, Twitter hesabından şu yorumu yaptı:

"Türkiye'nin muhalefet koalisyonu çatlıyor. Bu durum Erdoğan'a potansiyel olarak, Mayıs'ta düzenlenmesi beklenen seçimlerde devasa bir avantaj veriyor olabilir."

ECONOMİST'İN TÜRKİYE MUHABİRİ: VAROLAN ÇATLAKLAR AYRIŞMAYA DÖNÜŞTÜ

The Economist dergisinin Türkiye muhabiri Piotr Zalewski, "Türkiye muhalefetindeki çatlaklar bir süredir görülüyordu. Şimdi bunlar açık bir ayrışmaya dönüştü. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceğini söyledi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu aday olmaya çağırdı" dedi.

"ERDOĞAN'I KOLTUĞUNDAN ETME ŞANSINI KAYBEDİYORLAR"

Bloomberg'in Orta Doğu muhabirlerinden Zainab Fattah ise "Türkiye'de muhalefet, mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a meydan okuyacak ortak adayda anlaşamamaları nedeniyle krizde. Bu durum, ülkenin en uzun süredir görevde olan liderini koltuğundan etmek açısından nadir bir şansı yokuşa sürüyor" yorumunu yaptı.

 

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 202
  • Demir 1 yıl önce Şikayet Et
    yazık sana verdiğimiz oylara..zaten sana pek güvenemiyorduk...sağlam adam olsan sayın bahçeli seni partiden kovmazdı...ama Allahın izniyle inşallah bu tuhaf tek adamlı talimatlı sistemi seçimlerde sen olmasan da alaşağp edeceğiz... sana vereceğimiz oyları bay kemal hakkıyla hakketti
    Cevapla
  • İlker 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence oyun içinde oyun var anketlerde ip oyları HDP yı geçmiyor oyuncu değiştirdiler, ip te masaya veryansın edip kafası net olmayan varsa onları cumhur ittifakın dan çalmak istiyor, masa altı ile masa üstü yer değişti sadece, İngiliz oyunu mu dersiniz yahudi oyunu mu dersiniz artık.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah beter olsunlar
    Cevapla
  • Gülbeyaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Deprem Maral Ankara Masa tosladı duvara Bacakları kırıldı havada Başkanlar kaldı altında! Şiddeti belli : 8.1 tavada.
    Cevapla
  • Dadaş25 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bunlara fırsat vermesin haçlının çocukları nasıl yakından takip ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin 12 yıllık haklılığı... Eurovision 2024’te skandallar zinciri
Temel Kotil'den KAAN üzerinden Almanya göndermesi