ABD Savunma Bakanı'ndan Irak'a sürpriz ziyaret

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın bitirilmesi için Bağdat yönetimine destek sunmayı sürdürdüklerini söyledi.

ABD Savunma Bakanı'ndan Irak'a sürpriz ziyaret
ABD Savunma Bakanı'ndan Irak'a sürpriz ziyaret
GİRİŞ 07.03.2023 15:27 GÜNCELLEME 07.03.2023 15:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, sürpriz ziyarette bulunduğu Irak'ın başkenti Bağdat'ta basın toplantısı düzenledi.

DEAŞ'a karşı kurulan koalisyon güçlerinin Irak hükümetiyle çalışarak terör örgütünü bitirme konusunda kararlı olduklarını belirten Austin, "DEAŞ'ın tamamen bitirilmesi meselesine odaklıyız. Askeri çalışmalar tek başına DEAŞ'ın bitirilmesini garanti edemez. ABD'nin Irak'taki varlığına herhangi bir saldırı da DEAŞ'la mücadeleyi aksatabilir" diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı, Bağdat ziyaretiyle ilgili Twitter hesabından paylaştığı mesajında da stratejik ortaklık vurgusu yaptı. Austin, "ABD-Irak stratejik işbirliğini yeniden vurgulamak için buradayım. Daha güvenli, istikrarlı ve egemen bir Irak'a doğru" ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanlık ofisinin açıklamasına göre, ABD Savunma Bakanı Austin Bağdat'ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke ilişkileri ve Irak güçlerinin DEAŞ'la mücadelesi ele alındı.

ABD ile tüm alanlarda ilişkilerin güçlendirilmesine önem verdiklerini ifade eden Sudani, Irak’ın bölge ve dünya ülkeleriyle dengeli ilişkiler kurmaktan yana olduğunu dile getirdi.

Görüşmede Irak'ın güvenliğini ve istikrarını desteklediklerini belirten Austin de Irak ile çeşitli alanlardaki işbirliğini sürdürmek istediklerini kaydetti. 

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yapmamız gereken ilk iş "sözde NATO müttefikimiz olan ABD'nin ülke sınırımıza düşman olan PTD'ye silah yardımını 5nci madde gereği dile getirmek ve stratejık acısından hatalı bir karar olan "SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİ YERİNE TAŞIYIP" Fırat'ın batısı Cerablus bölgesini kontrol edilmeli, ABD'ye "Fırat'ın doğusundan ne zaman çıkacakları" sorulmalıdır. "Uzun soluklu" açıklanan DEAŞ'la mücadele “İsraille aynı ırkdan ilan edilen Kürtlerin kullanılarak” vadedilmiş toprakların işgalidir zira
    Cevapla
  • silke 1 yıl önce Şikayet Et
    nifak tohumlari ekiyor, sizi ne hale getirdiler kovmaniz gerekir. NIFAK TOHUMU TÜRKIYE,ye karsi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCG ANADOLU örnek oldu! Türkiye'nin gemisini görünce hemen kolları sıvadılar...
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı