Dünyanın en zehirli yılanını yatağında buldu

Avustralyalı bir kadın, dünyanın en zehirli yılanlarından olan Doğu Kahverengi Yılanını yatağında buldu. Yılanı görür görmez sürüngen avcısını çağırdı. Kıdemli avcı, yılanın muhtemelen sıcaktan kaçmak için yatağa girdiğini söyledi.

Dünyanın en zehirli yılanını yatağında buldu
Dünyanın en zehirli yılanını yatağında buldu
GİRİŞ 23.03.2023 22:42 GÜNCELLEME 24.03.2023 18:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avustralya'nın Queensland eyaletinde bir sürüngen avcısı, yatağında dünyanın en zehirli yılanlarından birini sürünürken bulan bir kadın tarafından çağrıldı.

Sürüngen avcısı Zachery Richards, Queensland'ın küçük kırsal kasabası Maroon'da kadının yatağına uzanmış 1,8 metrelik doğu kahverengi yılanını gösteren fotoğrafları Facebook sayfasında paylaştı.

Richards, "Geldiğimde, ev sahibi beni dışarıda bekliyordu ve yılanın içinde olduğu yatak odasına girdim ve kapıyı altına bir havlu koyarak kapatmıştı, bu yüzden dışarı çıkamadı" dedi.

CBS News'e konuşan Richards, yılanın sıcaktan kaçmak için açık bir kapıdan girdiğini düşündüğünü söyleyerek, "Kapıyı ittim ve yatakta uzanmış bana bakıyordu" dedi. 

"YA DA SADECE UYUMAK İÇİN GÜZEL VE RAHAT BİR YATAK İSTİYORDU"

Richards, yılanı en yakın insan yerleşiminden uzak bir bölgeye taşıdığını sözledi ve "Yılan o gün dışarısı oldukça sıcak olduğu için barınak aramak için muhtemelen açık bir kapıdan girdi. Sadece uyumak için güzel ve rahat bir yatak istiyordu" ifadelerini kullandı.

Ev sahibi, kendisini aramadan önce yılanı güvenli bir şekilde kontrol altına almak için doğru adımları attığını belirten Richards, "Bir yılan görürseniz, onu kendi haline bırakın ve ondan uzaklaşın. Güvenli olan yerlerde, onu bir odaya hapsetmek, bulmamızı kolaylaştırır" sözlerini kaydetti.

Richards, yılanı yakındaki çalılıklara götürdüğünü ve diğer konutlara güvenli bir mesafede bıraktığını söyledi.

Öte yandan Doğu Kahverengi Yılanları Doğu Avustralya'da yaygındır. Adını bu yüzden almıştır. Avustralya müzesine göre bu tür yılan ısırıkları, Avustralya'daki diğer yılan türlerinden daha fazla ölüme neden olma konusunda benzersiz bir ayrıcalığa sahip.

Yılanın zehri güçlü nörotoksinler içerir ve bir insan ısırılır ve tedavi edilmezse ilerleyici felce ve kontrolsüz kanamaya neden olabilir. Nörotoksin kurbanın kalbini, diyaframını ve ciğerlerini kapatarak boğulmalarına neden olabilir.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Volkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Birde salıvermişler. Bence öldürselerdi daha iyidi
    Cevapla
  • Gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    Verilmiş sadakan var zaharki nefes alıyon
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Eda Nur'un cemevindeki cenazesine CHP'den katılım olmadı! İBB kan parası mı teklif etti?