Fransa bu görüntüleri konuşuyor: Ortalık yanarken keyiflerini bozmadılar!

Fransa’da emeklilik reformu protestoların yer yerinden oynarken Paris’ten gelen bir görüntü sosyal medyada viral oldu. Fransızların yanan sokağın başında oturdukları bir kafede keyiflerini bozmamaları dikkat çekti.

GİRİŞ 26.03.2023 10:46 GÜNCELLEME 26.03.2023 12:31
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Fransa'da, emeklilik yaşını kademeli olarak 64'e yükseltmeyi öngören reforma karşı çıkan 1 milyonu aşkın Fransız sokağa inmiş sokaklar savaş alanına dönmüştü. Fransa Başbakanı Elisabeth Borne Paris’te yaşanan tahribatın çok büyük olduğunu açıklamıştı.

KAFEDE OTURMAYA DEVAM ETTİLER!

Paris’te birçok sokak ateşe verilirken kameralara yansıyan bir görüntü sosyal medyada viral oldu. Görüntüde Fransızların yanan sokağın başında bir kafede oturmaya devam ettiği görülüyor.

NE OLMUŞTU?

Fransa'da 16 Mart'ta emeklilik reformunun mecliste oylanmadan kabul edilmesinin ardından düzenlenen reform karşıtı gösterilerde polis ve göstericiler arasında şiddet olayları yaşanıyor.

Önceki gün ülke genelindeki gösterilerde 457 kişi gözaltına alınırken, 441 polis ve jandarma yaralanmıştı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 33
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Biran gözümün önüne kımıl kılçıktaroğlu geldi.. Oda televizyon başında 15 temmuz darbe girişimini seyretmişti.. Demekki bizim kımıldan her ülkede varmış.. :)
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yaşanan olaylara fransız kalmışlar...
    Cevapla
  • BERA 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayat devam ediyor ne yapsalardı
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ulkede 40 yasinda devletten para bekliyor eli tutuyor ek is yapmasini biliyor turkiyede emeklilik 60 yasina cikmasi lazim bir ulke neden kalkinamiyor tabiki40 yasinda emekli yaparsan kim kaliyor geriye calisacak erkenden emekli oluyor ikinci isine devam ediyor hem devletten hemde yaptigi isden kazaniyor bide gecinemiyorum diye agliyor avrupada yapamassin bunlari cezayi keserler
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha beter olun halkini kurus vermeyen macron televizyon programinda taktigi 80 bin euroluk saati masanin altinda kolundan cikarip saklamaya basladi fransizlar bunlari gordu ve ortaliga dahada yakacaklar unit ederimki butun fransa mahser yerine doner saraylarda luks yasayan makron ve yahudi toplumu guvenli degil artik siradan fransiz vatandasi yiyecek ekmek bulamazken yanmaya mahkum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!