Türkiye'den NATO onayı alamayan İsveç'in planı değişti

Türkiye'den NATO onayı alamayan isveç'in planları değişti. Aftonblated gazetesi yazarı, İsveç'in güvenliğini başka yollarla araması gerektiğini ve bir B planı üzerine düşünmesi gerektiğini yazdı.

GİRİŞ 28.03.2023 15:42 GÜNCELLEME 28.03.2023 15:49
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Türkiye’den NATO’ya üyelik onayı alamayan İsveç yeni plan arayışına girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliğinin Meclis'teki onay sürecinin başlatılmasına karar verdiğini açıklamıştı. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Finlandiya'nın (NATO) Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, TBMM Dışişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Finlandiya’nın NATO onayı alırken İsveç’in onay alamaması tüm dünyada gündem olmuş dış basın “İsveç dışarıda kaldı” manşetleri atmıştı.

"GÜVENLİĞİMİZİ BAŞKA ŞEKİLDE SAĞLAMALIYIZ"

Aftonblated gazetesi İsveç'in NATO'suz döneme hazır olması gerektiğini belirtti ve 'NATO bizi içeri almak istemiyorsa, güvenliğimizi başka bir şekilde sağlamamız gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

ABD VE İNGİLTERE İLE ANLAŞMA MESAJI

Aftonblated, ayrıca, İsveç'in ABD ile doğrudan anlaşma yapması ve İngiltere ile işbirliğine gitmesi gerektiğini, bu hamlelerin İsveç'in güvenlik sorununa çözüm olabileceğini belirtti.

Aftonblated yazarı Anders Lindbergh İsveç'in bu hamlelerini B planı olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Şahsen, NATO üyeliği için B Planını ciddi bir şekilde tartışmaya başlamadan önce bu yaz Vilnius'ta yapılacak NATO zirvesine kadar beklememiz gerektiğini düşünüyorum. Ama sonra bunu yapma zamanı gelmeli."

"İKİNCİ SINIF AVRUPALI MUAMELESİ GÖRDÜK"

“Türkiye ve Macaristan İsveç'i küçük düşürmek istiyor” başlıklı bir yazı kaleme alan Lindbergh, ülkesinin, Erdoğan ve Macaristan lideri Orban tarafından “ikinci sınıf Avrupalı” muamelesi gördüğünü yazdı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 87
  • ahi 1 yıl önce Şikayet Et
    sizin. korumanızı. PKK. yapar. rahat. uyuyan. putinle. anlaşır. oraya yerleşir ler.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkk korusun sizi.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Öyle ikinci sınıf olduğunuzu biz biliyorduk dünyada duysun istedik pkk lılar sizi korur nato ya girmenize gerek yok
    Cevapla
  • fevzi 1 yıl önce Şikayet Et
    küçüksünüz tabii üçbeş teröriste gebe kalmışınız
    Cevapla
  • Diriliş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bide masumu oynuyorlar.Bu üçkağıtçılık bunların işi..Sanki biz küçük düşürdük sizi.Siz kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz..Olay bu kadar basitt.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de değişim: 2K formülü
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri