Yunan grubun tacizine uğrayan Tatar: Konferansımızı gerçekleştirdik

Londra'da Yunan bayrağı taşıyan grubun hedef aldığı KKTC lideri Tatar, "Saldırıya ve taşkınlığa rağmen konferansı gerçekleştirdik" dedi.

GİRİŞ 30.03.2023 14:42 GÜNCELLEME 30.03.2023 14:42

İngiltere'yi ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dün yaşanan gerilimle ilgili açıklama yaptı.

Tatar'ın konvoyu, Kings College London yerleşkesine girerken Yunanistan bayrağı taşıyan bir grup tarafından engellenmek istenmişti. Grup, sözlü saldırı yaparken Tatar'ın konvoyundaki aracın yanına kadar gelerek yolu kapatmak istemişti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da saldırı girişimi!KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da saldırı girişimi!

Daha kötüsü olabilirdi! 'Ersin Tatar'a yapılan saldırı girişiminde İngiliz'in parmağı var'Daha kötüsü olabilirdi! "Ersin Tatar'a yapılan saldırı girişiminde İngiliz'in parmağı var"

İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarına devam eden KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, olayla ilgili, "Kings College Londra Üniversitesi'nde öğrencilerimize beni davet ettikleri için çok teşekkür ederim. Rum ve Yunan gençlerin çirkin saldırı ve taşkınlığına, konferansı önlemek için her türlü girişimlerine rağmen biz konferansı gerçekleştirdik" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise sosyal medya hesabından, "Londra'da saldırı girişimine maruz kalan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a geçmiş olsun dileklerimi ilettim. KKTC'nin her zaman yanındayız!" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü