İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nden Mescid-i Aksa açıklaması

"Tapınak Tepesi'nde dün gece" başlıklı bir Twitter açıklaması yapan İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, İsrail polisinin sert müdahalesine değinmeyip Filistinlileri suçladı.

GİRİŞ 05.04.2023 14:09 GÜNCELLEME 05.04.2023 15:09
Bu Habere 147 Yorum Yapılmış

İsrail güçleri, dün gece Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Kıble Mescidi'ne sığınanlara ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale eden İsrail polisi, buradaki kişileri copla darp etti.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediİsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İşgalci İsrail'den Mescid-i Aksa'ya baskın: Korkunç görüntülerİşgalci İsrail'den Mescid-i Aksa'ya baskın: Korkunç görüntüler

Türkiye'den İsrail'e tepki: Saldırıları derhal durdurunTürkiye'den İsrail'e tepki: Saldırıları derhal durdurun

Filistin'den Mescid-i Aksa çağrısıFilistin'den Mescid-i Aksa çağrısı

Filistin'de 500’den fazla ibadet eden kişi hukuka aykırı bir şekilde gözaltında  Filistin'de 500’den fazla ibadet eden kişi hukuka aykırı bir şekilde gözaltında

Konuyla alakalı "Tapınak Tepesi'nde dün gece" başlıklı bir Twitter açıklaması yapan İsrail'in Ankara Büyükelçiliği, İsrail polisinin sert müdahalesine değinmeyip Filistinlileri suçladı.

İşte o açıklama:

"Tapınak Tepesi'nde dün gece:

Maskeli provokatörlerin havai fişekler, sopalar ve taşlarla kendilerini Mescid-i Aksa Camii'nin içine kilitlemeleri sonucunda İsrail polisi içeri girmek zorunda kalmıştır.

Dün gece Mescid-i Aksa'da ibadet sürerken onlarca maskeli genç yasa dışı şekilde ve gizlice camiye havai fişek, sopa ve taş istiflemiş; cami içinden söktükleri demir çubuk, klozet ve benzeri objelerle barikat kurup, kendilerini içeri kilitleyip camiyi giriş çıkışa kapatmışlardır.

Bunun yanı sıra, barikat kuran topluluk sloganlar da atarak, caminin düzenini bozmuş ve cami içinde bir ayaklanma başlatmışlardır. İsrail Polisi defalarca provokatörleri barikatı kaldırmaları ve camiyi giriş çıkışa açmaları yolunda uyarmıştır.

Ancak bu çabaların ve uyarıların sonuçsuz kalması nedeniyle bu şiddet eylemini engelleyip, provokatörleri çıkararak planlandığı şekilde sabah namazının kılınmasını temin etmek amacıyla İsrail Polisi içeri girerek müdahale etmek zorunda kalmıştır.

An itibarıyla Tapınak Tepesi'nde sükunet sağlanmış olup, Mescid-i Aksa'da sabah namazından itibaren ibadet devam etmektedir."

 

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 147
  • Reşo 1 yıl önce Şikayet Et
    Aşalık siyonisler domuz soyları hepiniz yok olun
    Cevapla
  • salih kasım 1 yıl önce Şikayet Et
    bu zalimliklere rağmen israil hala rağbet görüyor ya batıda, demek ki onlar da gaddarlıkta yahudilerden aşağı değil.
    Cevapla
  • Harbici 1 yıl önce Şikayet Et
    Katil terörist sin İsrail canın cehenneme.Sonunuz geldi inşallah.
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye neden kesilen iliskilere buyuk elci gonderiyor bu zionist bozuntylarini buyuten arap ulkeleridir
    Cevapla
  • halil 1 yıl önce Şikayet Et
    katilsin Israël katilsin amerika muslumanlar uyumaya devam edin anca boyle yorum yazarak kendimizi avutuyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?