Zelenski silah desteği istedi: Bahmut'ta durum zor

Polonya'ya giden Zelenski burada yaptığı konuşmada mühimmat desteği istedi. Zelenski "Ne kadar silah ve mühimmat desteği alırsak ülkemizi o kadar uzun süre, o kadar iyi savunacağız" ifadelerini kullandı.

Zelenski silah desteği istedi: Bahmut'ta durum zor
Zelenski silah desteği istedi: Bahmut'ta durum zor
GİRİŞ 05.04.2023 16:07 GÜNCELLEME 05.04.2023 16:08
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Polonya'da temaslarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, çatışmalarda şu anda en zor durumun Bahmut'da yaşandığını söyleyerek, "Silah desteğine ihtiyacımız var" dedi.

"Ne kadar silah ve mühimmat desteği alırsak ülkemizi o kadar uzun süre savunacağız"

Zelenskiy, Polonya ulusuna kardeşliği, dostluğu ve savaşın başından beri kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Ukrayna'nın düşmesinin özgür dünyanın düşmesi anlamına geleceğini söyleyen Zelenskiy, "Biz sıcak, dost bir ülkeyiz ama vatanımızın bir karış toprağını, Rusya'ya zorla götürülen çocuklarımızı, bağımsızlığımızı, Rusya'ya vermeyeceğiz" diye konuştu. Varşova'da bulunduğu anlarda Ukrayna'nın cephelerinde çok değerli insanların hayatlarını kaybettiğini belirten Zelenskiy, silah desteğinin sürmesinin kendileri için hayati önemde olduğunu vurguladı.

En zor durum Bahmut'ta yaşanıyor

Şu anda en zor durumun Bahmut'da yaşandığını belirten Zelenskiy, "Hemen her gün mermimiz bitiyor. Bir gün ilerleme kaydediyorsak ertesi gün mermimiz bittiği için geri çekiliyoruz. Bizler için önemli olan orada savaşan insanlarımızın hayatı, onları riske atmamak için mermimiz bittiğinde geri çekilmek durumunda kalıyoruz. Bu, hemen her gün böyle oluyor. Ne kadar silah ve mühimmat desteği alırsak ülkemizi o kadar uzun süre, o kadar iyi savunacağız" ifadelerine yer verdi.


 

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar zavallı bir komedyen Merminiz bitiyor diye ağlıyor Madem merlin yok neden batıya girecem diye tutturduk rusyayı işgale zorladın Hala sahnede milleti güldürmeye çalıştığını sanıyor eski komedyen
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Kukla
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Tayip erdogani zamaninda dinleseydi simdi dilenci gibi ulke ulke cephane aramazdin
    Cevapla
  • Müslüman Kürtler 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani diyor ki daha yıkılmadık yerler var silah verin ki oralar da yıkılsın . Zelenesky de bizim zillet gibi
    Cevapla
  • Zaza aydo 1 yıl önce Şikayet Et
    ülkeni ne hale getirdin.memnunmusun şimdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"