Katar'dan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, "İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik sürekli ihlalleri ve burada ibadet edenlere yönelik saldırıları kabul edilemez." açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 10.04.2023 03:47 GÜNCELLEME 10.04.2023 09:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Twitter hesabından yazılı açıklama yaptı. Al Sani, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik sürekli ihlallerinin, burada ibadet edenlere saldırılarının, bu saldırılarını normalleştirmesinin ve Mescid-i Aksa'nın tarihi ve yasal statüsünü değiştirme girişiminin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Al Sani, "Uluslararası toplum, Filistin halkının haklarının korunmasına yönelik sorumluluklarını yerine getirmelidir." ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara ses bombası, kauçuk kaplı mermi ve coplarla orantısız güç kullanarak iki gün üst üste müdahale etmesi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilimi tırmandırmış, olayların çıkmasına yol açmıştı.

İsrail'in Mescid-i Aksa baskınıyla bölgede 4 Nisan'da başlayan gerilim, 7 Nisan Cuma gecesinin ilk saatlerinde İsrail'den Gazze ve Lübnan'a yönelik düzenlenen saldırılarla iyice tırmanmıştı. Buna karşılık Gazze'den de İsrail yönüne roketler fırlatılmıştı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 10
  • bordo bereli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kınamaktan öteye geçilemiyor. Bu utanç müslümanlar olarak bize yeter.
    Cevapla
  • Aydos 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkeyi Türk yonetmeli, ancak ozaman yahudi yok olacaktlr. Aksi halde böyle hevam edecektir, yer yüzünde, tüm Müslümanlar ve Mazlumlar eziyet gorecektir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    "Yıkılasın israil enkazını göreyim,sana devlet diyenin yüzüne tüküreyim"N.F.K
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın azabı gazabi zalim siyonist israilin üzerine olsun inşallah
    Cevapla
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    savaş ilan etmeliyiz derhal bunlar korkak bir millet bizi sindirmişler korkmamak lazım üstüne gitmek lazım kudüs bizimdir ilan etmek lazım. istersen alırız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri