İsrail'den şaşırtan hamle: Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girişi yasaklandı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girişinin Ramazan Bayramı’na kadar yasaklandığı duyuruldu.

İsrail'den şaşırtan hamle: Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girişi yasaklandı
İsrail'den şaşırtan hamle: Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya girişi yasaklandı
GİRİŞ 11.04.2023 22:19 GÜNCELLEME 12.04.2023 09:31
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

İsrail-Filistin arasındaki gerilim Ramazan ayında da devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya girişini Ramazan Bayramı’na kadar yasaklandığı duyuruldu.

YAHUDİLERİN MESCİD-İ AKSA'YA GİRİŞİ YASAKLANDI

Söz konusu yasağın yarından itibaren geçerli olacağı aktarılan açıklamada, yasağın Ramazan Bayramı’na kadar devam edeceği ifade edildi. Yasak kararının, Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Şin Bet Başkanı Ronen Bar ve Emniyet Müdürü Kobi Shabtai tarafından oybirliğiyle önerildiği belirtildi.

Mescid-i Aksa'ya 1500'den fazla fanatik Yahudi baskın düzenlediMescid-i Aksa'ya 1500'den fazla fanatik Yahudi baskın düzenledi

Hamas: Netanyahu'nun sözleri bizi korkutmuyorHamas: Netanyahu'nun sözleri bizi korkutmuyor

Mustafa Şentop, İsrail'in kirli oyununu açıkladıMustafa Şentop, İsrail'in kirli oyununu açıkladı

TÜM TEDBİRLERİN ALINMASI TALİMATI VERİLDİ

Başbakan Netanyahu’nun ayrıca, yarın Hamursuz Bayramı'nın bitişini kutlamak için Mescid-i Aksa'nın bitişiğindeki Ağlama Duvarı'na gidecek olan Yahudilerin güvenliğinin sağlanması için tüm gerekli tedbirlerin alınması talimatı verdiği açıklandı.

İsrail'den 'Mescid-i Aksa' itirafı!İsrail'den 'Mescid-i Aksa' itirafı!

Katar'dan İsrail'e tepki: Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere saldırıları kabul edilemezKatar'dan İsrail'e tepki: Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere saldırıları kabul edilemez

'TESLİM OLMAMAK İÇİN MUAZZAM BİR GÜÇLE KARŞILIK VERMELİYİZ'

Aşırı sağcı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir yaptığı açıklamada, karara tepki göstererek, kararı güvenlik durumunu daha da kötüleştirme riski taşıyan ciddi bir hata olarak nitelendirdi. Ben Gvir, "Bu, Yahudileri öldürmeye yönelik kitlesel gösteriler için verimli bir zemin oluşturacak ve hatta Ağlama Duvarı’nda ibadet edenlere taşların atılacağı bir senaryoya imkan tanıyacak. Terörizm bize saldırdığında, teslim olmamak için muazzam bir güçle karşılık vermeliyiz" dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Cezayir firat 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahına kurban başkan Erdoğan mazlumları sesi
    Cevapla
  • Misafir0815 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayrama kadar yasaklandi, demek Bayram günü felaket yasatacaklar veya bayramdan sonra kaldigi yerden devam edecek. Ben bu mesaji aldim.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    soğan arttı batates arttı diye hayiflanan, paraya tapan insanlara sesleniyorum. mescidi Aksayi koyucak mi Kemal kilictaroglu ? üzülecek mi ? sanmam
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Keşke o mübarek mescide hiç girmeselerdi. Mescidi kirletmekten başka hiç bir işe yaramıyorlar.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçen Reis Cumhurbaşkanları ile görüşmüştü nasıl bir fırçaya maruz kaldılarsa artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı