Suudi Arabistan ve Suriye'den normalleşme yolunda önemli adım

Suriye'deki Esad yönetiminden 12 yıl aranın ardından dışişleri bakanlığı düzeyinde Suudi Arabistan'a ilk ziyaret gerçekleşti. İki ülke, konsolosluk hizmetleri ve uçak seferlerinin başlama çalışmalarından memnun olduklarını açıkladı.

Suudi Arabistan ve Suriye'den normalleşme yolunda önemli adım
Suudi Arabistan ve Suriye'den normalleşme yolunda önemli adım
GİRİŞ 13.04.2023 09:59 GÜNCELLEME 13.04.2023 11:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan ve Suriye, iki ülke arasındaki konsolosluk hizmetleri ve uçak seferlerinin yeniden başlaması yönündeki icraatlardan dolayı memnuniyet duyulduğunu duyurdu.

Suudi Arabistan ve Suriye, diplomatik ilişkileri tekrar kuracak! Bir açıklama da Katar'danSuudi Arabistan ve Suriye, diplomatik ilişkileri tekrar kuracak! Bir açıklama da Katar'dan

Suudi Arabistan Esad'ı Arap Birliği zirvesine davet edecekSuudi Arabistan Esad'ı Arap Birliği zirvesine davet edecek

Yaklaşık 12 yıl aranın ardından Suriye’deki Beşar Esad yönetiminin Dışişleri Bakanı Faysal el-Mıkdad’ın Suudi Arabistan ziyaretiyle Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ile görüşmesi sonrasında ortak açıklama yapıldı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansının (SPA) haberinde, "İki taraf, iki ülke arasındaki konsolosluk hizmetlerinin ve uçuşların yeniden başlatılmasına yönelik prosedürlerin başlatılmasını memnuniyetle karşıladıklarını duyurdu" ifadeleri yer aldı.

Görüşmede, Suriye’nin toprak bütünlüğü, Arap kimliği, istikrarı ve güvenliğini koruyacak siyasi çözüme ulaşılması için gösterilen çabaların ele alındığı kaydedildi. Ayrıca görüşmelerde iki taraf arasında Suriye’de kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşmak için atılması gereken adımlar tartışıldı.

Mıkdad’ın ziyareti, Suriye’de ayaklanmaların başladığı 2011'den bu yana Esad yönetiminin Dışişleri Bakanlığı tarafından Suudi Arabistan'a gerçekleşen ilk ziyaret oldu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede savas bitti artik turkiyedeki butun suriyelileri gonderin gitsinler birdahada geriye gelmesinler afganlisi iraklisi iranlisi kim varsa geriye postalayin basa bela bu sutu bozuklar hepsi hirsiz
    Cevapla
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    wahabi şia işbirliği sunar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!