İsviçre, Ukrayna'ya teçhizat ve mühimmat ihracatını reddetti

İsviçre Konfederasyonu Başkanı Alain Berset, Rusya-Ukrayna savaşında ülkesinin uzun süredir koruduğu tarafsızlık ilkesini gerekçe göstererek Ukrayna'ya mühimmat ihracatına izin vermesi yönündeki çağrıları reddetti.

İsviçre, Ukrayna'ya teçhizat ve mühimmat ihracatını reddetti
İsviçre, Ukrayna'ya teçhizat ve mühimmat ihracatını reddetti
GİRİŞ 19.04.2023 00:18 GÜNCELLEME 19.04.2023 00:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Berlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısında konuşan Berset, hükümetinin, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşı şiddetle kınadığını ve bunu uluslararası hukukun ağır bir ihlali olarak gördüğünü söyledi.

Berset, ancak İsviçre'nin uzun süredir devam eden tarafsızlık geleneği ve ilgili yasalar nedeniyle bir çatışmada herhangi bir tarafa askeri destek sağlayamayacağının da altını çizdi.

"KİMSE BİZDEN KENDİ YASALARIMIZI ÇİĞNEMEMİZİ İSTEYEMEZ"

"Kimse bizden kendi yasalarımızı çiğnememizi isteyemez. Hayır, kimse bizden bunu yapmamızı isteyemez." diyen Berset, bu konuda ülke içinde devam eden bir tartışma olduğunu da sözlerine ekledi.

İsviçre, Rus mal varlıklarının dondurulması da dahil olmak üzere Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarının bir kısmını kabul etti ancak Avrupalı ortaklarının İsviçre yapımı mühimmatın Ukrayna'ya yeniden ihraç edilmesi yönündeki taleplerini reddetti.

Scholz da basın toplantısında ülkesinin İsviçre ile olan ikili ilişkilerinin gayet iyi durumda olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Isvicre nin nazi almanyasina 1943 ve 1945 kadar destegi bilinen birsey peki Ukraine niye destek olmuyor nükleer güc olsam önce almanyayi sonra avusturya yi sonra isvec sonra isvicreyi vururdum
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Isvicre yanlis karar vermistir mazlum Ukraine destek vermelidir ayni savas isvicreyede gele bilir yardim dilenir kimse yardim etmez isvicre tekrar bu karari gözdem gecirmeli korkunun ecele faydasi yok
    Cevapla
  • ÏBO WÏENNNNNN 1 yıl önce Şikayet Et
    Hahahaha istiyorsan yolla nato destegide yokk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri