Sudan'da bayramda yapılan 72 saatlik ateşkes ihlal edildi

Sudan'da çatışmalar ikinci haftasına girerken, bayramda yapılan 72 saatlik ateşkes de ihlal edildi.

Sudan'da bayramda yapılan 72 saatlik ateşkes ihlal edildi
Sudan'da bayramda yapılan 72 saatlik ateşkes ihlal edildi
GİRİŞ 23.04.2023 09:34 GÜNCELLEME 23.04.2023 09:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sudan'ın başkenti Hartum'da yüzlerce kişinin ölümüne ve binlerce kişinin yaralanmasına neden olan çatışmalar ikinci haftasına girerken, duyulan silah sesleri bayram dolayısıyla yapılan 72 saatlik ateşkesin sona erdiğinin habercisi oldu. 

Son günlerde kenti sarsan ağır patlama sesleri gece boyunca duruldu, ancak sabah saatlerinde silah sesleri yeniden başladı.

SABAH SAATLERİNDE SİLAH SESLERİ BAŞLADI

AFP haber ajansına konuşan bölge sakini Sami al-Nour, bayramın "tatlılar ve hamur işleriyle, mutlu çocuklarla ve akrabalarını selamlayan insanlarla" geçirilmesi gerektiğini belirtti, ancak "Etrafımızda silah sesleri ve kan kokusu var" diyerek içinde bulundukları durumu anlattı.

15 Nisan'da başlayan çatışmalar General Abdülfettah Burhan'ın emrindeki Sudan ordusu ile Hamdan Dagalo'nun başında olduğu paramiliter grup Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında yaşanıyor. Sudan ordusu cuma günü bayram dolayısıyla üç günlük ateşkesi kabul ettiklerini açıklamıştı. 

KAYNAK: EURONEWS
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    hainler masası iktidar olursa bizdede böyle başlatacaklar iç savaşı . sonra çekilecekler anahtarı katil amerikaya bırakıp ülkemizi parçalatacak bu hainler masasının SEÇİLENLERİ de SEÇENLERİ de
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...