Ukrayna'dan Putin'e suikast girişimi: İHA son anda düşürüldü

Alman Bild gazetesinin haberine göre, Ukrayna istihbaratı geçen hafta Rusya lideri Putin'e suikast amacıyla patlayıcı yüklü bir insansız hava aracını Rusya'ya gönderdi. Ukrayna'nın suikast planı, İHA'nın düşürülmesiyle başarısızlığa uğradı.

GİRİŞ 28.04.2023 08:20 GÜNCELLEME 28.04.2023 10:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

14 aydır Rus işgali altında olan Ukrayna'nın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i öldürmek için harekete geçtiği iddia edildi.

Alman Bild gazetesinin Ukraynalı kaynaklara dayandırdığı habere göre, Ukrayna geçen hafta Putin'e suikast için patlayıcı yüklü bir insansız hava aracını Rusya'ya gönderdi.

Plana göre UJ-22 İHA'sı, Moskova yakınlarındaki bir sanayi tesisini ziyaret eden Putin'i hedef almakla görevlendirilmişti.

SUİKAST PLANI BAŞARISIZ OLDU

Kamikaze İHA'sıyla Rus lideri öldürme planının bizzat Ukrayna istihbaratı tarafından adım adım planlandığı belirtildi. Ancak Ukrayna'nın gizli suikast planı, İHA'nın Putin'in ziyaret ettiği Rudnevo tesisine ulaşamadan birkaç kilometre mesafede düşmesiyle sonlandı.

Ukrayna istihbaratına yakın aktivist Yuri Romanenko, olayla ilgili "Geçen hafta istihbarat birimlerimiz Putin'in bir tesisi ziyaret edeceğini öğrendi ve kamikaze İHA'mız havalandı. Putin'e giderek daha fazla yaklaşıyoruz" dedi. Romanenko, patlayıcı yüklü İHA'nın Rus hava savunma sistemine yakalanmadan Putin'e yaklaşmayı başardığını söyledi.

Putin, 2017'de ünlü yönetmen Oliver Stone'la röportajında, birçok suikast girişiminden kurtulduğunu ve kendi güvenliğiyle bizzat ilgilendiğini açıklamıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sabretmek lazim
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Zelenenskiiyi ilk gördüğün yerde vuuurr putin efendi,neyi bekliyon neyi
    Cevapla
  • heval 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler dünyanın başına bela, tüm bu oyunların arka perdesinde yahudiler var
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah kahreylesin canı cehennneme
    Cevapla
  • Salih Tuğra 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne uğraşıyorsun Putin. Tank, Uçak, Ağır silahlı bir ordu ile gir baştan, çık sonundan şu Zelenski denen Abd ve Ab uşağı yahudinin hükmüne son ver.
    Cevapla
  • Malatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafam yine Çorum hakikaten senin kafan hakikaten çorum olmuş nerdeyse tüm Dünya Rusyaya karşı savaşırken daha ne yapmasını bekliyorsun gayet hakkından geliyor Ukrayna üzerinden tüm batının bundan bir sonrası zaten 3 . Dünya savaşı olacak eninde sonunda kuyruğu kıstırıp kaçacak Zelo ve Batı
    Cevapla
  • Kafam yine Çorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin o gördüğün koçaman Rusya düşündüğün kadar güçlü değil, elinde olsa çoktan katletmişlerdi. Azerbaycan Ermenistan değil Türkiye ve Rusya savaştı arka planda. Ruslar bizim gücü biliyor artık, bizde Rusyanın açıklarını.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu