Esad: Bölgemizdeki en büyük tehlike Osmanlı yayılmacılığı

Türkiye'nin politikalarını hedef alan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bölgedeki en büyük tehlike olarak, "sapkın Müslüman Kardeşler ideolojisiyle tatlandırılmış Osmanlı yayılmacılığı"nı gösterdi.

Esad: Bölgemizdeki en büyük tehlike Osmanlı yayılmacılığı
Esad: Bölgemizdeki en büyük tehlike Osmanlı yayılmacılığı
GİRİŞ 20.05.2023 11:40 GÜNCELLEME 24.05.2023 08:05
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Suriye, iç savaşın başladığı yıl çıkarıldığı Arap Birliği'ne seneler sonra geri alındı. Bu kapsamda Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bir araya gelen Birlik'in son toplantısına, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da katıldı.

Söz konusu toplantıda, Türkiye'nin politikalarını hedef alan Esad, bölgedeki en büyük tehlike olarak, "sapkın Müslüman Kardeşler ideolojisiyle tatlandırılmış Osmanlı yayılmacılığı"nı gösterdi:

"Kelimelerle ifade edilemeyecek veya zirvelerle sınırlandırılamayacak çok sayıda önemli mesele vardır. Bunlar ne mahkûm Siyonist varlığın Filistin halkının direnişine karşı işlediği suçlarla başlıyor ne de sapkın İhvan ideolojileriyle taçlandırılmış yayılmacı Osmanlı düşüncesinin tehlikesiyle sona eriyor. Gelişmekte olan toplumlarımız için en yüksek öncelik olan kalkınma mücadelesinden ayrılamazlar. İşte bu noktada Arap Birliği'nin rolü, tüzüğünün ve iç yönetmeliklerinin gözden geçirilerek çalışma sisteminin geliştirilmesi ve çağa uygun hale getirilmesi koşuluyla, çeşitli konuların tartışılması ve ele alınması için doğal bir platform olarak ortaya çıkmaktadır."

Kuveyt'ten, Osmanlı Devleti'ne dil uzatan Esed'e tarihi ayar!Kuveyt'ten, Osmanlı Devleti'ne dil uzatan Esed'e tarihi ayar!

Arap ülkelerini birbirlerinin içişlerine karışmaması gerektiğini ve dış müdahaleleri önlemek için birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Suriye ile Türkiye arasındaki normalleşme görüşmeleri başlamıştı. Şam yönetimi, Ankara dahil tüm güçlerini topraklarından çekilmesini isterken; Türkiye ise, terör örgütünün varlığı devam ettiği sürece operasyonlarını sürdüreceğini vurguluyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 79
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Esed'in devlet başkanlığı hala da sorgulanırken islam işbirligi teşkilatı toplantısına niye katıldı ki sanki birilerin sözcüsü konumunda
    Cevapla
  • Ahmet 11 ay önce Şikayet Et
    Tabi Tabi mutlaka öyledir. Bizler sizin 1982 yılında Hama da yapmış olduğunuz katliamı unutmadık. 50000 den fazla sivili nasıl katlettiğinizi unutmadık. Babasının Halep te mekanize piyade birlikleri ile yapmış olduğu sivil katliamı da unutmadık.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı nın adaletini örnek alsaydınız şimdi bu durumda olmazdınız. sizler ancak batıya uşaklık edersiniz. kusuru kebdinizde değilde başka yerlerde arayarak temize çıkmaya çalışıyorsunuz. milletine ettiğin zulüm tarihe kaydedilmiştir. bununda bir hesabı olduğunu unutma.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    adam olaydın da topraklarında pkk cirit atmasaydı, çok geç bile kalındı çok, yıllarca pkkya yer verdin yurt verdin, savaştan önce girilneliydi ama... asla o topraklardan çıkılmamalı.
    Cevapla
  • gercekk 11 ay önce Şikayet Et
    oglum esad once fransayi abd pyd yi topraklarindan cikar sonra israilin seni durup dururken bombalamasina cvp ver bi karsi koy sonra ic isyani bastir topraklarindan bize saldirilari engelle sonra gel konusalim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı