Somali'de 5 ayda 1 milyon kişi evini terk etti

Somali'de son 5 ayda 1 milyon kişinin evini bırakarak başka bölgelere göç etmek zorunda kaldığı açıklandı.

Somali'de 5 ayda 1 milyon kişi evini terk etti
Somali'de 5 ayda 1 milyon kişi evini terk etti
GİRİŞ 25.05.2023 01:30 GÜNCELLEME 25.05.2023 01:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Norveç Mülteci Konseyi (NRC) Somali Direktörü Muhammed Abdi, Somali'deki iç göçün alarm veren seviyeye yükseldiğine dikkati çekti. Son 5 ayda 1 milyon kişinin evini bırakarak göç etmek zorunda kaldığını belirten Abdi, bunun gelecek aylarda daha da artabileceğinden endişe ettiklerini vurguladı.

Abdi, ülkedeki iç göçe Eş-Şebab terör örgütünün neden olduğu güvenlik sorunlarının yanında kuraklık ve sel gibi doğal afetlerin de etkili olduğunu kaydetti. Göçün en fazla olduğu bölgelerin, ülkenin ortasındaki Hiran ile güneyinde bulunan Gedo olduğu bilgisini paylaşan Abdi, ülkedeki iç göç sayısının 3,8 milyonu aştığını sözlerine ekledi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Vatan 11 ay önce Şikayet Et
    3. Kavimler göçü başladı. Yani birileri boşalan yerlere çökmek istiyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak şiddetlendi: Meteoroloji'den 14 il için kuvvetli yağış uyarısı!
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!