İtalya'nın konuştuğu Türk... Belediye başkanı sosyal medyadan paylaştı

İtalya'da geçen Mayıs ayında 14 kişinin yaşamını yitirdiği Emilia-Romagna bölgesine mektupla birlikte yardım gönderen Yusuf Karataş İtalyanların gönlünü fethetti.

İtalya'nın konuştuğu Türk... Belediye başkanı sosyal medyadan paylaştı
İtalya'nın konuştuğu Türk... Belediye başkanı sosyal medyadan paylaştı
GİRİŞ 11.06.2023 11:08 GÜNCELLEME 11.06.2023 11:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Eyalet Belediye Başkanı Stefano Bonaccini, Karataş'ın gönderdiği para ve mektubu sosyal medya hesabından paylaşırken, "İçi ısıtan küçük jestler" notunu yazdı. Yusuf Karataş, "Türk vatandaşıyım ama kalbim ve dualarım hep İtalyan halkı ile beraber. Umarım Emilia-Romagna bölgesinde insanlar kısa sürede eski güzel günlerine döner" dedi.

İtalya'da sel: 14 kişi hayatını kaybettiİtalya'da sel: 14 kişi hayatını kaybetti

Yusuf Karataş

Uşak'ta oturan İtalya'daki Bologna Üniversitesi'nde Ortadoğu alanında yüksek lisans eğitimi gören 32 yaşındaki Yusuf Karataş, çok güzel anılarını bıraktığı İtalya'dan Türkiye'ye döndü. Zaman zaman İstanbul'a da gelen Karataş, geçen Mayıs ayında İtalya'da can kaybının yanı sıra 1 milyar Euro'ya yakın zarara yol açan Emile Bologna Bölgesi'ndeki sel felaketini İtalyan ve Türk medyasındaki haberlerden izledikten sonra duygularını içeren mektubu kaleme alırken, eyalet Belediye Başkanı Stefano Bonaccini ve Eyalet Valisine gönderdi. Karataş, "Bologna Üniversitesi'nde öğrenciydim ve üç yıl Bologna'da yaşadım. Emilia-Romagna'daki sel için tüm kalbimle üzgünüm. Biraz yardım gönderiyorum. Sana sarılıyorum. Her şey çok güzel olacak" diye yazarken, 50 Euro'yu da zarfa koydu. Belediye Başkanı Stefano Bonaccini, sosyal medya hesaplarından Türk gencinin İtalyanca mektubu ve gönderdiği paranın fotoğrafını "İçi ısıtan küçük jestler" notuyla paylaşırken binlerce beğeni aldı.

DHA MUHABİRİNE KONUŞTU

Bu jest İtalyan medyasında da yankı buldu. Yusuf Karataş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak 'Türkiye Yüzyılı'na önem vererek duygularını yazdığını ve bunun İtalya'da ciddi bir karşılık bulduğunu söyledi. Karataş, İtalya'yı ikinci memleketi olarak gördüğünü ve bu felaketi kısa sürede atlatmasını dilediğini belirtti.  Karataş, "İtalya'da Milano eski Başkonsolosu Özgür Uludüz döneminde staj yapma imkanı bulmuştum. O dönemdeki başkonsolosumuz Özgür bey ve hem Dışişleri Bakanlığımızın göstermiş oldukları yol çerçevesinde dünyanın her yerindeki insanlarla kucaklaşmayı göstermeliyiz. Felaketlerin olduğu her yerde insanlık adına elimizden geldiğince yardım elimizi uzatmalıyız. Benim İtalya ile bir görül bağım var. Bunu İtalyanca söyleyelim; 'Per me L'İtalia il mio seconda peace' yani İtalya benim ikinci memleketim. Türk vatandaşıyım ama kalbim ve dualarım hep İtalyan halkı ile beraber. Umarım Emilia-Romagna bölgesinde insanlar kısa sürede eski güzel günlerine döner. Başkanın mektubumu yayınlaması beni çok onurlandırdı. İtalya'da korona döneminde sivil savunma dernekleri ile birlikte de çalışmıştım. Dünyanın bütün mazlum bölgelerinde kendimizi hissettirmeliyiz" dedi. 

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    yahu herseye olumsuzluk, yok menfaat yok rwklam herkes kendi icindekini yansitmis. rahibin fikri neyse zikride odur
    Cevapla
  • mert 10 ay önce Şikayet Et
    peki bizim depremzedelerede yapmissmi acaba?
    Cevapla
  • T.c vatandaşı 10 ay önce Şikayet Et
    Yani anlayacaginiz İtalya aşık oldum beni vatandaş yapın kalbim yüreğim İtalya ile ! Yav doğal afete üzülürsün bu yabancida olsa belki yardım etmişsin ama güzelleme bana biraz fazla geldi gibi
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    yardım yapmış onunda reklamını yapıyor,sen kendini kandır iyilik meleği san kendini. sana vatandaşlık verirler belki gönül elçisi olursun.
    Cevapla
  • Kenan 10 ay önce Şikayet Et
    İtalya'da ki üniversite hangi bilgi birikimiyle Ortadoğu hususunda lisansüstü eğitim veriyor ? Emperyalizm mi ? sömürgecilik mi ? Kalbi altın, saf vatan evladı ....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
S&P'nin not kararı sonrası Bakan Şimşek'ten ilk açıklama
Özgür Özel'den Başkan Erdoğan'a bakanlık teklifi