Erdoğan'dan sonra Ermenistan da adres gösterdi: Sorunun kaynağı İran

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Zengezur Koridoru'nu Ermenistan'ın değil İran'ın engellediğini söyledi. Mirzoyan, "Zengezur Koridoru, Ermenistan tarafından değil İran tarafından bloke ediliyor" dedi.

GİRİŞ 16.06.2023 08:58 GÜNCELLEME 16.06.2023 16:23
Bu Habere 174 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Azerbaycan ile Zengezur Koridoru üzerinden doğrudan bağlantısının Orta Asya Türk Devletleri ile Türkiye bağlantısını güçlendireceğini bilen İran, bunu kendisi için büyük bir tehdit olarak görüp Zengezur Koridoru'nun açılmasını engellemeye çalışıyor.

Zengezur Koridoru, Türkiye'yi Türk dünyasına bağlayacak.

ERMENİSTAN TAHRAN'I ADRES GÖSTERDİ

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Azerbaycan'la iletişimin açılmasına ilişkin müzakerelerde bir miktar ilerleme kaydedildiğini ancak nihai sonuçlar hakkında konuşmanın henüz çok erken olduğunu söyledi. Ermeni Bakan, bu söz konusu iletişimin "eşitlik" ilkesine dayalı olarak açılması gerektiğini aktardı.

Sputnik Armenia'daki habere göre Mirzoyan ayrıca, Zengezur Koridoru'nu Ermenistan'ın değil İran'ın engellediğini "Zengezur Koridoru, Ermenistan tarafından değil İran tarafından bloke ediliyor" sözleriyle ifade etti.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan

ERDOĞAN: SORUN ERMENİSTAN DEĞİL, İRAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Azerbaycan ziyaretinde hem ortak basın toplantısında hem de dönüş uçağında, İran'ı işaret ederek, "...Zengezur Koridoru'na gelince; bu Ermenistan'la ilgili bir sorun değil. Zengezur Koridoru, İran'la ilgili bir sorun. Yani halkının kahir ekseriyeti Müslüman olan iki ülke. Burada İran'ın böyle bir tavır içerisinde olması gerek Azerbaycan'ı gerekse bizi üzüyor. Aslında onları da üzmesi lazım. Bir de burada vagon başına alınan ücretler filan da ne yazık ki çok çok yüksek. Temenni ederim ki bu sıkıntıyı da kısa zamanda aşarız. Buna olumlu yaklaşmış olsalar bugün gerek kara yolu gerek demir yoluyla burada Türkiye-Azerbaycan-İran birbiriyle bütünleşmiş olur ve belki de 'Pekin-Londra hattı' da açılmış olur" demişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 174
  • ppm 10 ay önce Şikayet Et
    Yahudinin ters kutuplusu var arkasında en büyüğü Rusya lakin müslümanlarla yol almaya başlayan sayın Putin,Kuran-ı-Kerim'in yakılmasına da tepki göstermeyi ihmal etmedi...İran Rusya'yı kaybederse otomatikman Çin'i de kaybedecek ve arkasında doğrudan Israel duracaktır,durabilirse eğer !!
    Cevapla
  • Dghaj 10 ay önce Şikayet Et
    Büyük şah ismailin erkekliğinden dolayi kiliçla savaştiği ve yenildiği dörüdür ancak torünü büyük şah abbas intiğamini almiş ve osmanlilara sert tokati indirmiş
    Cevapla
  • Ali 10 ay önce Şikayet Et
    İran tavrı ile müslümanlardan yana hiç bir zaman olmamıştır. şah ismail de türk oğlu türktür,
    Cevapla
  • Mert Adihani 10 ay önce Şikayet Et
    ERMENİSTAN kendi toprağından GEÇİŞE müsaade ettikten sonra, başkasının çırpınışı ne kadar başarılı olur ki. Ermeni de iyi niyet beslemiyor, desene.
    Cevapla
  • Sakin 10 ay önce Şikayet Et
    Başkan belki hatandan dönersin KKTC de ve ülkemizde İranlılara oturum konut verme işini durdur yeter. İnşaat sektörünü düşünüyorum hilesine başvurmayın dağ taş kentsel dönüşümde.
    Cevapla
  • Das 10 ay önce Şikayet Et
    Zengezur koridoru ermenistan azeribaycan anlasmis iran a ne oluyor terör devleti iran haddini bilecek yoksa türkiye irani haddini bildirecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz
ABD'den İsrail'i çıldırtan karar! Sevkiyat tamamen durduruldu! İpler gerildi...