ABD'den İsrail'i çıldırtan karar! Sevkiyat tamamen durduruldu! İpler gerildi...

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin geçen hafta İsrail'e gönderilecek ABD yapımı mühimmat sevkiyatını durdurduğu belirtildi.

GİRİŞ 06.05.2024 01:26 GÜNCELLEME 06.05.2024 10:16
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

ABD'de yayın yapan "Axios" haber sitesinin adı açıklanmayan iki İsrailli yetkiliye dayandırdığı habere göre, ABD geçen hafta İsrail’e gönderilecek bir mühimmat sevkiyatını durdurdu.

ABD'den İsrail'i çıldırtan karar! Sevkiyat tamamen durduruldu! İpler gerildi...

SEVKİYATIN DURDURULMASI NETANYAHU YÖNETİMİNDE ENDİŞEYE YOL AÇTI

ABD’nin İsrail’e silah sevkiyatını durdurmasının Gazze’ye saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana ilk defa yaşandığına işaret edilen haberde, İsrailli yetkililere göre sevkiyatın durdurulması Tel Aviv yönetiminde ciddi endişeye yol açtı.

BLİNKEN VE NETANYAHU ARASINDA İPLER GERİLDİ

Haberde, İsrail’i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında Refah’a yönelik muhtemel kara saldırısı hakkında "sert bir görüşme" gerçekleştiği de kaydedildi.

ABD'den İsrail'i çıldırtan karar! Sevkiyat tamamen durduruldu! İpler gerildi...

Biden ve Batılı yetkililerin, Refah'a yönelik olası kara saldırısının daha çok sivil ölümüne ve insani krizin büyümesine neden olacağı uyarılarına rağmen Netanyahu, 1.5 milyon kişinin sığındığı Refah kentine saldırının yapılacağını duyurmuştu.

Öte yandan, ABD Kongresi'nde Demokrat Partili 88 üye, İsrail'in Filistinli sivillere yönelik insani yardımları kasten engellediğine dair inandırıcı iddialar bulunduğunu belirterek, Biden'a ABD yasalarına göre İsrail'e yapılan yardımları yeniden gözden geçirme çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 123
  • Türkiye Yüzyılı* 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrailde üniversiteler niye ayaklanmıyor? bana kalırsa netanyahuya karşı yapılan protestolar tiyatro.Soykırımı yapan bir hükümeti israil halkı al aşağı edecek güçte. demekki protestolar, netanyahu hükümete karşı gibi görünsede bu kitle yüzünden Abd ve Ab ülkeleri askeri müdahale edemiyor.Bosnada Sırp kasabı örneğinde böyle bir durum yaşanmadığı için müdahale ve yargılanma yapılmıştı.
    Cevapla
  • Öktem 1 hafta önce Şikayet Et
    Büyük şeytan küçük şeytana kızdı
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Amerika isterse savaş durur. Savaşın gerçek sahibi amerika.
    Cevapla
  • MASK 1 hafta önce Şikayet Et
    yalandan kim ölmüş
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Halkına göz boyaması yapıyor. Arkadan gizli gizli gönderir. Merak etmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı
Umman'da gizli "orta doğu" toplantısı