Fransa Marsilya'da 27 yaşındaki bir genç polisin plastik mermisiyle hayatını kaybetti

Nael M.'nin polis tarafından öldürülmesinin ardından yangın yerine dönen Fransa'da olaylar durulmuyor. Reuters'tan gelen bilgiye göre Marsilya'da 27 yaşındaki bir göstericinin polisin plastik mermisiyle göğsünden vurularak öldü.

GİRİŞ 05.07.2023 02:14 GÜNCELLEME 05.07.2023 09:18
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

Fransa'da 17 yaşındaki Nahel'in polis kurşunu ile hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar 7. gününde devam ediyor. Protestolarda adeta taş üstünde taş kalmazken polisin gözaltına aldığı çocukların sayısı da giderek artıyor.

BİR GENÇ POLİSİN PLASTİK MERMİSİYLE HAYATINI KAYBETTİ

Yangın yerine dönen Fransa'da şiddet sarmalı devam ederken Reuters'tan gelen bilgiye göre Marsilya'da 27 yaşındaki bir göstericinin polisin plastik mermisiyle göğsünden vurulduktan sonra öldüğü bildirildi.

FRANSA YANGIN YERİ

Fransız polisi 27 Haziran'da Nanterre'de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael M'yi öldürmüştü. Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

PROTESTOLARIN MALİYETİ 1 MİLYAR AVROYU AŞTI

Fransız İş Adamı ve Sanayiciler Derneği (MEDEF) Başkanı Geoffroy Roux de Bezieux tarafından yapılan açıklamaya göre, protestoların 1 milyar avrodan fazla hasara yol açtığını belirtiliyor.

De Bezieux, 200 dükkanın tamamen yağmalandığını, 300 banka bayisinin tamamen tahrip edildiğini ve tütün satan 250 dükkanın gösterilerden etkilendiğini kaydetti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 186
  • Hasan 9 ay önce Şikayet Et
    Ne yazıkki eylemcileri örgütleyen onlara maddi manevi destek veren baronlar yok o yüzden çok etkili olmuyor. Polisin içindede devlet düşmanı fetöcü yokki şöle 8-10 tane eylemciyi öldürsede ortalık iyice karışsa
    Cevapla
  • Morelli 9 ay önce Şikayet Et
    Yeni bir siddet dalgasi bekliyoruz yakin yikin her yer paris her yer fransa
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    1 Milyar Avro mu hemen o kadar mı? Olmaz bu neki daha bizdeki gezi olaylarının maliyetiyle kıyas bile edilemez
    Cevapla
  • müdafi 9 ay önce Şikayet Et
    Eyfel Kulesini ziyarete kapatın, Manş tünelini kapatın, mevcut nükleer santralleri kapatın, Peugeot, Citroen , Renault'nun elektrikli araç yatırımlarını durdurun. Gezi Platformu Paris Şubesi ))):
    Cevapla
  • Metin Oz 9 ay önce Şikayet Et
    Olaylar Fransada başladı tūm avrupayi saracak Aslinda milletin devlet yőnetimine karşı isyan ayak sesleridir 3 beş seneye kadar avrupa baharını görmeye hazirlanın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...