Greta Thunberg, hapis cezasıyla karşı karşıya!

Çevre aktivisti Greta Thunberg, İsveç’in Malmö kentinde bir protesto sırasında polisin “protestodan ayrıl” talimatına uymadığı gerekçesiyle hapis cezası alabilir.

Greta Thunberg, hapis cezasıyla karşı karşıya!
Greta Thunberg, hapis cezasıyla karşı karşıya!
GİRİŞ 07.07.2023 21:27 GÜNCELLEME 07.07.2023 21:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çevre aktivisti Greta Thumberg, 19 Haziran’da İsveç’in güneyindeki Malmö kentinde gerçekleştirilen eyleme katılmış, polisin "protestodan ayrıl” talimatına uymaması sonucu gözaltına alınmıştı.

İsveçli savcılar tarafından yapılan açıklamada, 20 yaşındaki Thunberg’in “Polisin olay yerinden ayrılması yönündeki emirlerine uymayı reddettiği” için suçlandığı kaydedildi.

İtaatsizlik suçundan hüküm giyenler genellikle para cezası ile cezalandırılsa da limanda petrol tankerlerini engellemeye çalışan aktivistin 6 aya kadar hapis cezası alma ihtimali var.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • HAKAN'IN FİKRİ 9 ay önce Şikayet Et
    bu rezili bizim ülkemize sokmayın kesinlikle
    Cevapla
  • odp35 9 ay önce Şikayet Et
    Gitsene Kongo'ya, Ruanda'ya. Suyu, elektriği, yiyeceği olmayan, 50+ faktör güneş kremi bulamayan bir kabilede yaşasana. Daha etkili aktivist olursun. İsveçte bir el yağda, bir el balda aklı sıra çevrecilik oynuyor, sömürü düzenine karşı çıkıyor. İsveç zekası ve aptalitesi bir ürün
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İsveç in adaletine bak.. Teröristlere her türlü kolaylık, böylesine ceza..
    Cevapla
  • Çanakkaleli M. 9 ay önce Şikayet Et
    Polis gözetimi altında Kuran-ı Kerim yakmak düşünce özgürlüğü nedeni ile serbest,polis protestodan ayrıl demesine rağmen protestoyu devam ettirmek suç.İşte çifte standardın en güzel örneği...Batı sen ne kadar medenisin(!!!)...
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İsveç'te aktivist ceza alır, terörist ceza almaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı