Aliyev'den Ermenistan'a çağrı: Topraklarımızı kağıt üzerinde de tanıyın

Aliyev, Ermenistan'a yönelik Karabağ ve yerleşim köyleri de dahil olmak üzere Azerbaycan topraklarının parametrelerinin resmen tanındığını ancak bunların kağıt üzerinde teyit edilmesi, imzaların atılması gerektiğini belirtti.

GİRİŞ 12.07.2023 10:17 GÜNCELLEME 12.07.2023 11:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başkanlığında, 2023 yılının altı aylık sosyo-ekonomik sonuçlarına yönelik toplantı düzenlendi.

Aliyev, yılın altı ayında ülkenin ana yönünün sürdürülebilir kalkınma, petrol dışı sektörün gelişmesi, Karabağ ve Doğu Zengezur'un restorasyonu ve ekonomik ve sosyal alanlarda reformların sürdürülmesi olduğunu söyledi.

Aliyev, ülkenin askeri gücünün artırılması, yeni silah ve askeri teçhizatın alınması ve askeri reformların sürdürülmesi yönünde atılan adımlardan bahsetti. Konuşmasında ulaşım koridorlarının geleceğine de değindi.

Aliyev, Azerbaycan'ın önündeki görevlerden birinin Ermenistan ile ilişkiler olduğunu hatırlatarak şu cümleleri kurdu:

"SÖZLERİN KAĞIT ÜZERİNDE TEYİT EDİLMESİNİN ZAMANI"

"Birkaç gün içinde planlanan son müzakere turları ve üst düzey temasların tek bir amacı var, o da bir barış anlaşmasına yaklaşabilmemiz. Diliyoruz, bir girişim olarak ortaya koyuyoruz. Ama yine söylüyorum, her şey bize bağlı değil, karşı taraf buna hazır olmalı ve kelimelerle ifade edilen ilkeleri kağıda dökmeli.

Son olumlu noktalardan biri de Ermeni tarafının konumunda olumlu bir hareketin olması. Geçen yılın Ekim ayında Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve sınırlarını kabul ettiyse, bu yılın Mayıs ayında daha da ileri gitti ve Karabağ ve yerleşim köylerimizin dahil edilmesi de dahil olmak üzere Azerbaycan topraklarının parametrelerini resmen tanıdı. Bu olumlu bir şey olarak değerlendirilmelidir. Şimdi aynı sözlerin kağıt üzerinde teyit edilmesi, imzaların atılması ve ilişkilerin kurulması zamanıdır. Her halükarda bu yöndeki çabalarımızı sürdüreceğiz."

Erkan Talu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikatlı ol kardaş reis Putin’i satışa çıkardı Azerbaycan’a saldırma ihtimalı var
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    türk koridoru genişlesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD Başkanı Trump'tan, Ahmed Şara ve Abbas sürprizi! Netanyahu'yu çıldırtacak iddia
Dünyanın sonu mu geldi? Kur'an'da da geçiyor! İşte gerçekleşen kıyamet alametleri!