İran'dan Türkiye'ye yönelik nükleer açıklaması: Hazırız...

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, İran’ın nükleer enerji alanındaki tecrübe ve kazanımlarını Türkiye ile paylaşmaya hazır olduğunu söyledi.

İran'dan Türkiye'ye yönelik nükleer açıklaması: Hazırız...
İran'dan Türkiye'ye yönelik nükleer açıklaması: Hazırız...
GİRİŞ 24.07.2023 19:17 GÜNCELLEME 24.07.2023 19:18
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç ile İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami bir araya geldi.

"NÜKLEER ENERJİDEKİ TECRÜBE KAZANIMLARI TÜRKİYE İLE PAYLAŞMAYA HAZIRIZ"

İran ile Türkiye arasında nükleer enerji alanında işbirliği ve ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı İslami, İran’ın nükleer enerji alanındaki tecrübe ve kazanımlarını Türkiye ile paylaşmaya hazır olduğunu belirtti. İslami, “İki ülkenin geçmiş deneyimlerini göz önünde bulundurarak İran radyofarmasötiklerinin Türkiye'ye ihraç edilmesi konusunda işbirliğinin yenilenmesini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

"DÜŞMANLAR İLİŞKİMİZE ZARAR VERMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin karşılıklı dostluk ve samimiyete dayandığını kaydeden İslami, “Kararlılık ve karşılıklı işbirliği ile samimi ilişkiler kurabilmiş olmamıza rağmen, düşmanlar ilişkilerimize zarar vermeye çalışıyor. Ortak işbirliğini farklı alanlarda sürdürülebilir kılmak iki ülke ilişkilerini daha da sağlam ve kararlı kılacaktır” dedi.

"TÜRKİYE'NİN FARKLI ÜLKELERİN BARIŞÇIL NÜKLEER ENERJİ ÇALIŞMALARINI DESTEKLİYORUZ"

İran ve Türkiye’nin kültürel tarihi bağlara sahip olduğunu belirten Büyükelçi Kırlangıç ise, iki ülke işbirliğinin farklı alanlarda artırılması gerektiğini vurguladı. Büyükelçi Kırlangıç, Türkiye’nin farklı ülkelerin barışçıl nükleer enerji çalışmalarını desteklediğini belirterek, "Bu doğrultuda İran'ın da barışçıl nükleer enerji hakkını destekliyor ve İran'a yönelik tek taraflı yaptırımları uluslararası toplum ve bölge için zararlı görüyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 164
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    İlk önce sen ırak ve Suriye deki ajanlarını çek ve pkk yı desteklemeyi bırak öyle konuş
    Cevapla
  • TurcoBEY 9 ay önce Şikayet Et
    İran'ın truva ato olduğunu bilmeyen sazan yorumlar görüyorum. Münafık ve takiyyeci İran'dan bize asla hayır gelmedi gelmez. Biz o desteği PAKİSTAN'dan zaten alıyoruz uzak da oyna İran!
    Cevapla
  • VATANSEVER 9 ay önce Şikayet Et
    Nasıl bir truva atı mesela bop eşbaskanıyiz falanmı diyor İran yoksa yahudiden uşaklık tasmadalyasımi var iranın?
    Cevapla
  • H kirazoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkeyi tanısan en az %90 nı bırak küfür etmeyi peygamberimizin ve onun ailesinin en ince tefarruatına kadar biliyorlar ve aşıklar ehliyete sen ne biliyorsun ehliyet hakkında gerçekten neden islam aleminin birlik olmadığı anlaşılmaktadır.bşlmediğiniz konu hakkında konuşmayın lütfen
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    İran islam için değil şia menfaati için çelişir. Ve müslümanları acımadan katleder. İslam coğrafyasını kanabular. Ataları da böyleydi. Elinden gelse Türkiye'yi istila eder. Allah fırsat vermesin.
    Cevapla
  • fahri 9 ay önce Şikayet Et
    iran a güven olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu