Çin'de Dışişleri Bakanı değişti

Bir süredir kamuoyu önüne çıkmadığı için durumu merak konusu olan Dışişleri Bakanı Qin Gang'ın görevinden alındığı açıklandı. Gang'ın yerine, Çin Komünist Partisi Dış İlişkiler Komisyonu Direktörü Wang Yi atandı.

Çin'de Dışişleri Bakanı değişti
Çin'de Dışişleri Bakanı değişti
GİRİŞ 25.07.2023 14:40 GÜNCELLEME 25.07.2023 16:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bir süredir kamuoyu önüne çıkmadığı için durumu merak konusu olan Dışişleri Bakanı Qin Gang'ın görevinden alındığı açıklandı.

Çin Gang

WANG YI ATANDI

Gang'ın yerine, Çin Komünist Partisi Dış İlişkiler Komisyonu Direktörü Wang Yi atandı.

Wang Yi

QIN GANG NEREDE?

57 yaşındaki Qin Gang, eski Çin Washington Büyükelçisi ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in yetiştirdiği en önemli isimlerden biri. Gang, Çin ile ABD arasındaki üst düzey temaslarda da önemli rol oynaması bekleniyordu. Qin Gang, 25 Haziran'da Pekin'de Sri Lankalı mevkidaşı ile görüşmesinden bu yana ortalıkta yok. Bu ay başında ABD Hazine ve Maliye Bakanı Janet Yellen'la yapılan görüşmelere katılmadı, şu an Çin'de bulunan ABD İklim Temsilcisi John Kelly ile de görüşmedi.

Qin'in geçen hafta ASEAN Zirvesi'ne Pekin delegasyonunun lideri olarak katılması planlanıyordu fakat bu plan da zirveye kısa bir süre kala değiştirildi. Değişiklik sonucunda Pekin delegasyonunun başına başka biri getirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'ne "Qin Gang neden zirveye katılmadı?" diye sorulduğunda, sözcü "sağlık sorunlarını" gerekçe göstermişti.

Qin Gang'ın hâlâ nerede olduğu bilinmiyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Aksu 9 ay önce Şikayet Et
    Sabun fabrikasını boylamıştır.
    Cevapla
  • hakkı 9 ay önce Şikayet Et
    kominizim bir yerde tutsak veya katletmişlerdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri