Tunus sahillerinden yılbaşından bu yana 901 ceset çıkarıldı

Bu yılın başından bu yana, Tunus sahillerinden çıkarılan düzensiz göçmenlere ait ceset sayısının 901 olduğu ifade edildi.

Tunus sahillerinden yılbaşından bu yana 901 ceset çıkarıldı
Tunus sahillerinden yılbaşından bu yana 901 ceset çıkarıldı
GİRİŞ 27.07.2023 02:49 GÜNCELLEME 27.07.2023 02:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tunus İçişleri Bakanı Kemal el-Fıki, parlamentoda yaptığı konuşmada, Akdeniz sahillerinden çıkarılan 901 cesedin 36'sının Tunuslu, 267'sinin yabancı ülke vatandaşı, diğerlerinin ise kimliklerinin belirlenemediğini söyledi. Fıki, aynı süre içinde ise 15 bin 327 kişinin ise kurtarıldığının altını çizdi.

Güvenlik çalışmalarının bu sayılarda azalmaya neden olacağını söyleyen Fıki, Avrupa'ya geçmek isteyen Afrikalıların sayılarında düşüş için kara sınırlarının korunmasında daha kararlı olacaklarını vurguladı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Das 9 ay önce Şikayet Et
    Avrupa göcmelerin botlarini batirip cesetler sahile vurdukca göcmenlerin korkup avrupaya gelmelerini engellemeye calisiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail askerlerini pusuya düşürdü! Çok sayıda İsrail askeri öldü
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!