Nijerya, askeri darbenin yaşandığı Nijer ile tüm sınırlarını kapattı

Nijerya, darbenin yaşandığı Nijer ile tüm sınırlarını kapattığını duyurdu. Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, ECOWAS sınırlarının Nijer'e kapatılmasını emretmişti.

GİRİŞ 07.08.2023 02:17 GÜNCELLEME 07.08.2023 08:49
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Nijerya Gümrük Servisi (NCS) Genel Kontrolör Vekili Bashir Adewale, yaptığı açıklamada, Nijerya'nın Nijer'deki darbe ve gelişen olaylar nedeniyle bu ülkeyle tüm sınırlarını kapattığını belirtti.

Adewale, bu kararın Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunun (ECOWAS) bir sonraki duyuruya kadar kargo hareketinin askıya alınması yönündeki direktifiyle uyumlu olduğunu söyledi.

NCS'nin sınır topluluklarını tam uyum sağlamaları için duyarlı hale getireceğinin altını çizen Adewale, kararın iki ülke arasındaki barış ve istikrar adına da alındığını sözlerini ekledi.

Nijerya Devlet Başkanı ve aynı zamanda Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Başkanı olan Bola Ahmed Tinubu, ECOWAS sınırlarının Nijer'e kapatılmasını emretmişti.

NİJER'DEKİ DARBE

Nijer'de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane (Ömer) Tchiani, 28 Temmuz'da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlenmiş ve geçiş hükümetinin başına geçmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Muzaffer Bayrak 8 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım, sen mazlumun yanindasin. Zalime firsat verme. Bizi de zulme susanlardan degil, mazluma her şeyiyle yardim edenlerden eyle. Sen bizim Mevlamizsin, kafir kavimlere karsi bizlere yardim et. Amin.
    Cevapla
  • Ali Eren 8 ay önce Şikayet Et
    Batının köpeği olmak gururlu nijerya halkını açılıyordu.O zaman bu müdahaleye izin vermeyin.Sömürgecilere karşı bir olun .
    Cevapla
  • egemen türk 8 ay önce Şikayet Et
    eger fransa ve digerlerinin istedigi olursa nijer ve nijerya ebediyen kölelesir,,düsünün uran rezervlerinde dünya siralamasinda,,, ve dünyanin en fakir 7. ülkesi.....
    Cevapla
  • Kemalettin 8 ay önce Şikayet Et
    Biz anca su kuyusu acarız malesef etkimiz yok
    Cevapla
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    diğerleri sömürülmeye alışmışlar nijeri sıkıştırıyorlar adamlar sömürülmeyeceğiz diyerek baş kaldırıyor çevresindeki ülkeler sömürüleceğiz diyor ne garip bir dünya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı