Arnavutluk'ta FETÖ protestosu

"Arnavutluk Müslüman Forumu" adlı sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile yakınlığı bilinen Arnavutluk İslam Birliği'nde (KMSH) seçim sürecindeki usulsüzlüklere karşı eylem düzenlendi.

Arnavutluk'ta FETÖ protestosu
Arnavutluk'ta FETÖ protestosu
GİRİŞ 12.08.2023 00:36 GÜNCELLEME 12.08.2023 00:36
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Organizatörler, bu barışçıl eylemin, "KMSH meclisi, müftülük meclisleri ve cami meclisleri gibi ülkedeki Müslümanları temsil eden kurumların seçimlerinde yapılan manipülasyon" hakkında Müslümanların ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi amaçlı yapıldığını söyledi.

"Gülenci gaspçılar, Arnavutluk İslam Birliğinden uzaklaştırılsın" sloganıyla yapılan eylemde, "Gülenciler tarafından yapılan KMSH'nin kurumsal gasbı durdurulsun", "Hocalara yapılan baskıya son", "Kapsamlı geleneğin değerlerini KMSH'ye geri kazandıralım", "KMSH'deki yasal ihlalleri ve seçim maskaralığını durdurun", "KMSH, bir darbeci tarikatının rehinesidir" yazılı pankartlar taşındı.

"Giderek daha mezhepçi bir kuruma dönüşmüştür"

Arnavutluk Müslüman Forumu Başkanı Fisnik Kruja, yaptığı açıklamada, yıllar geçtikçe KMSH'nin belirli bir grup insan etrafında giderek daha fazla kendi içine kapandığının fark edildiğini söyledi.

Kruja, "KMSH, ne yazık ki 'hizmet' veya başka bir deyişle 'Gülenciler' olarak bilinen tek bir mezhebe veya gruba mensup kişileri en tepeye yerleştirerek, giderek daha mezhepçi bir kuruma dönüşmüştür. Bu gerçek, KMSH liderliğinin bütününde ve 'Gülen cemaati' sempatizanlarının ve takipçilerinin yörüngesinde dönen çeşitli müftü ve imamların sürekli atamalarında görülmektedir." ifadesini kullandı.

"(FETÖ iltisaklı kişilerin) Gülenci gaspçılarının sızma, kamuflaj ve siyasi ile mali konjonktürlerden istifade ederek, eski liderlerin zayıflıklarını ve ilgisizliklerini kullanarak ve Müslümanların yetiştirilmiş dindar, entelektüel ve temsili ileri gelenlerin neredeyse tamamını görmezden gelerek KMSH'nin başına geldiklerini" dile getiren Kruja, "entelektüel ve dini kimlikleri olmayan ancak ulusötesi grupların emir ve direktiflerine uyan insanların kurumun kalbine yerleştirildiği" görüşünü paylaştı.

Kruja, şunları kaydetti:

"10 yılı aşkın süredir KMSH'nin Gülenci liderleri, çoğu durumda 50 dolarlık sefil bir 'maaş' ödenen ve çoğu sosyal güvenlik planına dahil olmayan imamların mali durumunu iyileştirmek için hiçbir şey yapmadı. Aynı şekilde yıllardır imam eksikliğinden ötürü çalışmayan birçok camiyi de aynı nedenle faaliyete geçirmek için neredeyse hiçbir şey yapmadılar. KMSH'nin mevcut Gülenci liderleri, bazı medreseleri kapatarak ve en büyük vakıf binalarından birini, bu medreseyi sadece yöneten 'Sema' adlı Gülenci derneğin lehine satarak, İslami eğitim sistemine ciddi şekilde zarar verdi."

Kruja, "Arnavutluk Müslüman Forumunun, KMSH liderlerinden kurumun yasa dışı gasbına son vermesini ve bu kurumu Arnavut Müslümanlara iade etmesini şiddetle talep ettiğini" söyledi.

Avukat ve aktivist Floriar Arapi, KMSH'deki seçim sürecindeki ihlaller ve usulsüzlüklere değinerek, birçok camide meclis seçimlerinin yapılmadığını ve cami meclis üyelerinin seçim yapılmadan imamlar tarafından seçildiğini kaydetti.

KMSH'nin yeni başkanlık seçimi, 2024'te yapılacak.


 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • C.Türk 8 ay önce Şikayet Et
    Fetö insanlık için Çok tehlikeli bir örgüt! ..Allah hepsini kahreylesin.
    Cevapla
  • Gasap haydo 8 ay önce Şikayet Et
    Malumunuz Arnavutluk Amerika'nın bir proxy devletçigidir
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    dünyanın her yerinde fitnenin kaynağı FETÖ
    Cevapla
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Tam fetö oyunu hiçbir yerde iş yaptırma , devleti kaosa sürükle, bolca fitne ve kargaşa çıkar işte hainlerin rolü.
    Cevapla
  • Cem 8 ay önce Şikayet Et
    Amerikan maşası fetö! Yazıklar olsun hala o yola gidenlere orda duranlara!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler