Rusya'dan Nijer'deki darbeye ilişkin açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Nijer'deki krizin çözümüne yönelik muhtemel bir askeri müdahalenin, Sahel-Sahra bölgesindeki durumu istikrarsızlaştırabileceği konusunda uyarıda bulundu.

GİRİŞ 12.08.2023 11:55 GÜNCELLEME 13.08.2023 15:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan, Nijer'deki duruma yönelik yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, 26 Temmuz'da Devlet Başkanı Mohamed Bazoum'un görevden alındığı ve ordunun yönetimi devraldığı Nijer'deki gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), diplomaitk yollarla Nijer'de anayasal düzeni yeniden tesis etmek için adımlar atıyor. Rusya, ECOWAS'ın mevcut krizden çıkış yollarını bulmaya yönelik arabuluculuk çabalarını desteklemektedir. Aynı zamanda gelen bilgilere göre ECOWAS 10 Ağustos'ta Abuja'da düzenlenen olağanüstü zirvede, Mohamed Bazoum'u kurtarma amacıyla Nijer'e muhtemel silahlı müdahale için yedek kuvvetini harekete geçirme kararı aldı. Nijer ordusu ise herhangi bir yabancı müdahaleye karşı savaşmaya hazır olduklarını beyan etti. Buna ek olarak sivil toplum temsilcilerinin de yer aldığı bir geçiş hükümeti kurulması hakkında bilgi verdiler." ifadeleri kullanıldı.

Rusya'nın Nijer'deki son duruma ilişkin görüşüne yer verilen açıklamada, "Nijer'deki krize askeri bir çözümün, ülkede uzun süreli bir çatışmaya ve bir bütün olarak Sahel-Sahra bölgesindeki durumun keskin bir şekilde istikrarsızlaşmasına yol açabileceğine inanıyoruz." uyarısında bulunuldu.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Hyr 8 ay önce Şikayet Et
    Avrupa kendi sömurmek istiyor. Rusya her bulduğunu somürüyor. Butun mesele bu. Türkiye sömürmeden destek için nasıl kaynak bulacak.
    Cevapla
  • Katran 8 ay önce Şikayet Et
    Aptal Nijer
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri