ECOWAS: Emir gelir gelmez Nijer'e müdahaleye hazırız

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğunun (ECOWAS) Siyasi İşler, Barış ve Güvenlikten Sorumlu Komiseri Abdel-Fatau Musah, Nijer'e olası bir müdahalenin tarihinin netleştiğini belirtti.

ECOWAS: Emir gelir gelmez Nijer'e müdahaleye hazırız
ECOWAS: Emir gelir gelmez Nijer'e müdahaleye hazırız
GİRİŞ 19.08.2023 00:32 GÜNCELLEME 19.08.2023 00:33
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ECOWAS ülkelerinin genelkurmay başkanlarının, Nijer'deki yönetim krizine çözüm bulmak için Gana'nın başkenti Akra'da düzenledikleri iki günlük toplantı sona erdi.

Musah, toplantıda, Nijer'deki siyasi krize son vermek için gösterilen çabaları ve potansiyel insani sorunları tartıştıklarını belirtti.

'NİJER'E MÜDAHELEYE HAZIRIZ'

ECOWAS'ın Nijer'e başlatacağı olası askeri operasyonun gününün belli olduğunun altını çizen Musah, "Emir gelir gelmez Nijer'e müdahale etmeye hazırız." ifadesini kullandı.

Müdahalenin tarihini paylaşmayan Musah, operasyonun kısa süreli olacağını ve anayasal düzenin yeniden tesis edilmesini amaçladığını söyledi.



'SAVAŞ İLAN ETMİYORUZ'

Musah, "Nijer'e savaş ilan etmiyoruz. Diyalog yolu hala açık. Nijer'i askeri iktidardan kurtarmak istiyoruz ki böylece ordu ülkenin öncelikli hedefi olan terörle mücadeleye odaklanabilsin." değerlendirmesinde bulundu.

Mali, Burkina Faso ve Nijer'deki güvenlik durumunun da kötüleştiğine işaret eden Musah, "Askeri müdahale tercih ettiğimiz bir seçenek değil, ancak Nijer'deki 'askeri cuntanın' uzlaşmaz tavrı nedeniyle buna mecburuz." diye konuştu.

Musah, ECOWAS'tan bir heyetin yarın Nijer'e gidebileceği bilgisini de paylaşarak, sorunu hala barışçıl yollarla çözmeye hazır olduklarını ancak bunun karşılıklı olması gerektiğini vurguladı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Ali Eren 8 ay önce Şikayet Et
    Köpek olmaya ne hevesliler.Birde efendilerinden emir bekliyorlar.
    Cevapla
  • gandalf 8 ay önce Şikayet Et
    Ruanda da ne olduğunu bilirsiniz müdahale hazıriz diyenler Ruanda ki geçmişi unutmuş
    Cevapla
  • YANİ 8 ay önce Şikayet Et
    Emir gelir gelmez NİJER E ASKERİ MÜDEHALEYE HAZIRIZ!! PEki EMRİ kim VERECEK ??
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Fransız uşakları, emiri Fransa'dan bekliyorlar.
    Cevapla
  • FAİZ=TERÖR 8 ay önce Şikayet Et
    Hadi Nijer sende bir tarih yaz ki cümle alem dize gelsin.. Allah'ın yardımı size ulaşsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!