Türkiye Diyanet Vakfı, Nijerya'da 8 su kuyusu açtı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), "Bir Damla Hayat" sloganıyla sürdürdüğü su kuyusu ve vakıf çeşmesi projesi kapsamında Nijerya'nın Sokoto eyaletinde 8 su kuyusu açtı.

Türkiye Diyanet Vakfı, Nijerya'da 8 su kuyusu açtı
Türkiye Diyanet Vakfı, Nijerya'da 8 su kuyusu açtı
GİRİŞ 23.08.2023 01:05 GÜNCELLEME 23.08.2023 01:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Su kuyuları ve çeşmelerin açılışı dolayısıyla düzenlenen törene, TDV temsilcileri, bölge şefleri, din adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

TDV'nin açtırdığı ve güneş enerjisi ile çalışan 10 bin litrelik depoya sahip olan her su kuyusu ve vakıf çeşmesinden, bölge halkı faydalanacak.

TDV Abuja Din Hizmetleri Müşaviri Hüseyin Ortaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açılan su kuyuları ve çeşmelerin Türk halkının desteğiyle inşa edildiğini belirtti.

Ortaç, Türk halkının Afrika'ya özel sevgi beslediğini ifade ederek, Türkiye'nin daha önce olduğu gibi bundan sonra da Nijerya halkının yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Köylerde açılan su kuyuları, her gün içme suyu temin etmek için çile çeken yerel halk arasında büyük sevince neden oldu.

Yapılan hizmetle bölgede kirli içme sularından doğabilecek hastalıkların, su erişiminde yaşanan zorluğa bağlı yetersiz hijyen koşullarının azaltılması amaçlanıyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • depremzede 8 ay önce Şikayet Et
    Emeği geçenlerden ve maliyeti karşılayanlardan Rabbim razı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...