Orduya çağrı: En üst düzeyde müdahaleye hazır olun

Nijer’de cunta yönetimi, ülkede çatışma yaşanması ihtimaline karşı orduya “en üst düzeyde müdahaleye hazır olun” çağrısı yaptı.

Orduya çağrı: En üst düzeyde müdahaleye hazır olun
Orduya çağrı: En üst düzeyde müdahaleye hazır olun
GİRİŞ 26.08.2023 19:34 GÜNCELLEME 26.08.2023 19:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nijer’de ordunun 26 Temmuz’da yönetime el koymasının ardından uluslararası örgütlerin odağında olan cunta yönetimi olası çatışmalara karşı tedbirlerini sıkılaştırıyor. Nijer ordusu, ”Ulusal topraklara yönelik saldırı tehditleri giderek daha fazla hissediliyor” ifadelerinin yer aldığı bir bildiri yayınladı. Söz konusu bildiride orduya, “en üst düzeyde askeri müdahaleye hazır olun” emri verildiği, herhangi bir saldırı karşısında beklenmedik bir sürprizden kaçınabilmek amacıyla ordunun hemen karşılık verebileceği belirtildi.

Nijer’de siyasi durum

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), Nijer’deki cunta yönetimi ile müzakerelerde bulunmaya çalışsa da diplomatik çabaların başarısız olması durumunda ülkedeki anayasal düzeni yeniden sağlamak için asker göndermeye hazır olduğunu ifade ediyor. ECOWAS Komisyon Başkanı Omar Alieu Touray ise yaptığı açıklamada, “Açıkça belirtmek isterim ki, ECOWAS Nijer halkına savaş ilan etmemiştir ve iddia edildiği gibi ülkeyi işgal etme planı da yoktur.” demişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • ORHAN DOĞRU 8 ay önce Şikayet Et
    Çad orduları da Nijer tarafına geçip beraber savaşsınlar. Amerika'nın ve Avrupa'nın köpekliğini yapan Nijerya ya iyi bir ders vermeli. Orda da vatan sever subaylar darbe yapıp emperyalistleri kıtadan atmalılar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı