Verilen süre doldu! Askerler Fransız elçiliğini bastı

Nijer'de Fransız Büyükelçisine ülkeyi terk etmesi için verilen sürenin dolmasının ardından Nijer askerleri Fransa Büyükelçiliği'ne baskın düzenledi. Elçinin sınır dışı edileceği öğrenildi.

Verilen süre doldu! Askerler Fransız elçiliğini bastı
Verilen süre doldu! Askerler Fransız elçiliğini bastı
GİRİŞ 31.08.2023 20:45 GÜNCELLEME 31.08.2023 20:45
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

Afrika ülkelerinden Nijer'de yaşanan askeri darbenin ardından Fransa Büyükelçisine ülkeyi terk etmesi için verilen 48 saatlik süre doldu. Fransız elçisinin ülkeyi terk etmeyi reddetmesinin ardından Nijer askerleri harekete geçti. Büyükelçiliğe operasyon düzenlendi. Büyükelçi ve ailesinin diplomatik akreditasyonu, vizeleri iptal edilerek sınır dışı edileceği öğrenildi.

Afrika'da başlayan darbeler silsilesi 26 Temmuz'da Nijer'i de vurdu. Nijer'de harekete geçen askeriye 26 Temmuz 2023'te cumhurbaşkanlığı muhafızlarının cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum'u tutuklayarak yönetimi ele geçirdi. Ülkede devlet kurumları askıya alınırken, Afrika Kıtası'nda yayılan sömürge karşıtlığı Nijer'de de kendisini gösterdi.

FRANSA 'BÜYÜKELÇİ KALACAK' DEMİŞTİ

Yönetimi ele geçiren askeriye, 25 Ağustos'ta Fransa'nın Niamey Büyükelçisi Slyvain Itte'ye ülkeden ayrılması için 48 saatlik süre verdi. Fransa'nın Niamey Büyükelçiliğinin çevresinde güvenlik önlemleri arttırılıp, bölgeye kimse yaklaştırılmazken, Fransa ise darbeci askeri yönetimi tanımadığını ve Büyükelçinin Nijer'de kalmaya devam edeceğini duyurmuştu.

Nijer'in verdiği 48 saatlik süre doldu! Gözler Fransa'da!Nijer'in verdiği 48 saatlik süre doldu! Gözler Fransa'da!

ELEKTRİK VE SULARI KESİLDİ

Nijer yönetimi, Itte'nin ülkeden ayrılmaması durumunda, büyükelçilik rezidansının elektrik ve suyunun kesilebileceği açıklamasının ardından verilen sürenin dolmasıyla birlikte Nijer yönetimi, Niamey'deki Fransız Büyükelçiliği’nin su ve elektriğini kesti. Tesise gıda sevkiyatını yasaklandığını duyurdu.

Nijer'de Fransa üssü kuşatıldı! Tansiyon çok yüksekNijer'de Fransa üssü kuşatıldı! Tansiyon çok yüksek

BÜYÜKELÇİLİĞE OPERASYON DÜZENLENDİ

Bölgedeki hareketlilik devam ederken, Afrika ülkesinden son dakika haberleri geldi. Alınan bilgiye göre, Nijer güvenlik güçleri ülkeyi terk etmeyen Fransa Büyükelçiliği'ne baskın düzenledi. Büyükelçi ve ailesinin diplomatik akreditasyonu, vizeleri iptal edildi. Nijer yönetiminin ilerleyen saatlerde Niamey Büyükelçisi Slyvain Itte'yi sınır dışı edeceği öğrenildi.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 181
  • çağrıbey 7 ay önce Şikayet Et
    yüzsüzler adam gibi gitmeyide beceremiyorlar beter olsunlar
    Cevapla
  • Sözügüzel 7 ay önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun. Osmanlı ruhu diriliyor inşaallah
    Cevapla
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Kara Afrika nihayet uyandı, darısı diğer Afrika ve Arap ülkelerinin başına
    Cevapla
  • ASİLBEY@06ÇUBUK 7 ay önce Şikayet Et
    Fransa'ya sömürge ülkelerinden yılda 500 milyar euro gelmektedir. Sömürüsü azaldıkça,kesildikçe Fransızlar saldırganlaşacak,krize girecek. Türkiye düşmanlığıda Türkiyenin afrikaya açılmasından kaynaklanmaktadır.Fransa gittiği yerde dilini,dinini değiştirdiği gibi el kadar ekmekten,1 bardak sudan mahrum bırakarak sömürmüştür.
    Cevapla
  • toto 7 ay önce Şikayet Et
    biz kovamadık fransızı bari siz kovun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak