İrlanda'nın Filistin'e desteği İsrail'i rahatsız etti

İrlandalı mevkidaşıyla görüşen İsrail Dışişleri Bakanı Cohen, Filistin meselesinde "İsrail'e düşmanca değil bağımsız bir yaklaşım benimsenmesini" istedi. Bilindiği gibi İrlanda, Filistin'e destek veren Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor.

GİRİŞ 06.09.2023 08:41 GÜNCELLEME 06.09.2023 10:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Eli Cohen, Batı Kudüs'teki İsrail Dışişleri Bakanlığı binasında İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Martin ile bir araya geldi.

İki ülke ilişkilerini geliştirme çabalarının ele alındığı görüşmede Cohen, İrlanda'dan "Filistin meselesinde İsrail'e karşı düşmanca değil bağımsız bir tutum geliştirmesini" talep etti.

Cohen, İrlanda'nın Filistin meselesinde "adil ve tarafsız bir tutum alması halinde bölgede önemli bir rol üstlenebileceğini" savunarak, "İsrail Arap ülkeleriyle imzaladığı normalleşme anlaşmalarıyla (Filistin meselesinin) bölgesel barışa bir engel teşkil etmediğini ispatladı." ifadelerini kullandı.

İsrail ile İrlanda'nın teknoloji, ekonomi ve turizmde ilişkilerini ilerletebileceğini aktaran Cohen, İsrail'in Filistinlilere insani ve ekonomik yardımı hoş karşıladığını ancak soruna "dışarıdan müdahaleyi kabul etmeyeceğini" kaydetti.

İRALANDA, FİLİSTİN'İ DESTEKLİYOR

İrlanda, Filistin'e destek veren Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor. Dublin yönetimi 1980'de Filistin devletinin kurulmasını destekleyen ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi oldu. İrlanda Meclisinin önce üst sonra alt kamarası 2014'te hükümetten Filistin devletini tanımasını isteyen bir karar tasarısını kabul etmişti.

İrlanda'nın işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde temsilcilik ofisi, Filistin'in de aynı şekilde Dublin'de bir diplomatik temsil ofisi bulunuyor. Ancak İrlanda henüz Filistin'i bağımsız bir ülke olarak tanımıyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Altın Ordu 7 ay önce Şikayet Et
    İrlanda'lılar adamdır,hemde tam !!! Rahmetli Sinead O'Connor'un güzide ülkesidir,nurlar içinde yatsın güzel bacım.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Al bendende o kadar
    Cevapla
  • Mizah 7 ay önce Şikayet Et
    Ben bu İrlandalıları seviyorum arkadaş. İngilizlere karşı savaşlarını da destekliyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...