Mel Gibson dünyaya rezil oldu! Türkiye ve Azerbaycan'a iftira atmıştı

Karabağ hezimeti sonrası ortaya atılan yalanlar çürütüldü. BM, Karabağ'a giden heyetin, Ermeni sivillere yönelik şiddet uygulandığına ilişkin tespite rastlamadığını, bölgede sivil altyapıların hedef alınmadığını gördüklerini bildirdi.

GİRİŞ 02.10.2023 21:19 GÜNCELLEME 03.10.2023 09:30
Bu Habere 249 Yorum Yapılmış

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Azerbaycan hükümetinin daveti üzerine hafta sonu Karabağ bölgesine BM heyetinin düzenlediği ziyaret hakkında bilgi verdi.

Heyetin bölgedeki insani durum ihtiyaçlarını tespit etmeye çalıştığını aktaran Dujarric, heyette aralarında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden (OCHA) temsilciler bulunduğunu kaydetti.

Dujarric, heyetin, Laçın'daki sınır kontrol noktasında ve Hankendi şehrinde incelemelerde bulunduğunu belirterek "Heyet, Ermeni sivillere yönelik şiddet uygulandığına ilişkin tespite rastlamadığını, bölgede sivil altyapıların hedef alınmadığını gördüklerini bildirdi." ifadelerini kullandı.

Hastaneler, okullar, evler, dini ve kültürel merkezlerin hedef alınmadığını ve Azerbaycan hükümetinin sağlık hizmetini tekrar kesintisiz yürütmek için çalışmalar başlattığını ifade eden Dujarric, tarım alanları ve hayvanlara da zarar verilmediğinin görüldüğünü kaydetti.

Dujarric, heyetin bölgedeki Ermeni toplumun temsilcileriyle de bir araya geldiğini aktardı.

Bölgede tekrar güven inşa edilmesinin önemine vurgu yapan Dujarric, tüm tarafların bunun için çaba sarf etmesi gerektiğinin altını çizdi.



MEL GİBSON'DAN SKANDAL İFTİRA

ABD'li dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Mel Gibson, Azerbaycan'la ilgili skandal açıklamalarda bulunmuştu.

Karabağ'daki antiterör operasyonu için "soykırım" diyen dünyaca ünlü aktör, "Ermeni halkı bir kez daha etnik temizliğe maruz kalıyor. Pek çok Ermeni, Azerbaycan ve Türkiye'nin elinde tarif edilemez dehşetler yaşıyor" dedi.

Gibson, Karabağ için dünyaya, "Acil adım atın" çağrısı yapmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 249
  • Kaan 6 ay önce Şikayet Et
    Terörist bir devletin taraf tutan sinema oyuncusundan, soykırım yapan bir terör devletini savunmasından doğal ne olabilir ki. Şaşırdık mı hayır, İçimizden bazı sanatçılardan buna destek olan olursa da şaşırmayalım :)
    Cevapla
  • miço 6 ay önce Şikayet Et
    bu adamı bize öven medya kuruluşları vardı türkiyede herkezi inandırdılar hatta müslüman oldu diye yazdılar. demekki yalanlarla aşık ediyorlar böylelerini sonrada savunanlar çıkıyor içimizden oyunlar aynı
    Cevapla
  • Zaza 6 ay önce Şikayet Et
    Bundan böyle bu adamın ismi Mal gibison olsun
    Cevapla
  • Ebed 6 ay önce Şikayet Et
    İnsan Hakları nı dünyada en çok ihlal eden bir kişi için şehirleri ve köyleri bombalayan şeytan amarika değilim i soykırım sizin karakterinizde var sizler insanlık düşmanısınız çünkü sizler "Belhum adl"sınız yani hayvandan daha aşağı sınız.Benim tarihimde kadınlara çocuklara ve yaşlılara dokunmak yoktur.Biz eli silah tutanlarla savaşmışız
    Cevapla
  • Tayfun 6 ay önce Şikayet Et
    Mal gibisin mel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi