Ermenistan Başbakanı Paşinyan: İstifa etmeye hazırım

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan'ın Karabağ'daki operasyonu sonrası istifasını isteyen protestolara yanıt verdi. Paşinyan, istifa etmeye hazır olduğunu ancak bu durumun sorunları çözmek yerine daha da kötüleştireceğini belirtti.

GİRİŞ 04.10.2023 22:00 GÜNCELLEME 05.10.2023 10:13
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'ın Karabağ'da Ermeni silahlı çetelerini temizlemek için 19 Eylül'de düğmesine basıp 24 saat içerisinde başarıyla sonuçlandırdığı antiterör operasyonu sonrası Ermenistan'da sular durulmuyor.

Operasyonun başladığı andan itibaren halk, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan aleyhinde protestolar düzenleyip istifasını istemişti. Paşinyan'a tepkiler devam ederken, Ermenistan Başbakanı istifa çağrılarına yönelik açıklamada bulundu.

Karabağ'daki sözde rejimin komutanı Manukyan sınırda yakalandıKarabağ'daki sözde rejimin komutanı Manukyan sınırda yakalandı

"İSTİFA EDERİM AMA SONUÇLARI KÖTÜ OLUR"

Paşinyan, ülkenin karşı karşıya olduğu zorlukların aşılmasına yardımcı olacaksa istifa etmeye hazır olduğunu fakat istifa etmesinin tam tersine yol açacağına inandığını söyledi.

Paşinyan, parlamentodaki oturumda bir muhalefet milletvekilinin sorusunu yanıtlarken "Ermenistan zorluklarla karşılaştı ve karşılaşıyor. Eğer istifam ve ayrılışımla tüm zorlukların üstesinden gelineceğini bilsem, bunu bir saniye düşünmeden yaparım çünkü ben sizin gibi koltuğa yapışıp kalmam." dedi.

İKİ KEZ İSTİFA EDİP İKİ KEZ YENİDEN SEÇİLDİ

Paşinyan, yaptığı analizlerin istifa etmesi halinde tam tersinin olacağını gösterdiğini vurgulayarak istifa etmemesinin nedenini bu şekilde izah etti. Ermenistan Başbakanı ayrıca iktidara geldikten sonra iki kez istifa ettiğini ve iki kez yeniden seçildiğini de söz konusu oturumda hatırlattı.

Sarkisyan'dan tehdit: Karabağ defteri kapanmadıSarkisyan'dan tehdit: Karabağ defteri kapanmadı

Joe Biden'dan Paşinyan'a mektup: Ölen Ermenilerin yasını tutuyoruzJoe Biden'dan Paşinyan'a mektup: Ölen Ermenilerin yasını tutuyoruz

Paşinyan'dan, 'Ermenistan' tepkisi! Ateşkes anlaşmasındaki detay küplere bindirdiPaşinyan'dan, 'Ermenistan' tepkisi! Ateşkes anlaşmasındaki detay küplere bindirdi

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • Osman 6 ay önce Şikayet Et
    Bir ülke iki savaş kaybedip hala liderini başta tutuyorsa, sıkıntı liderde değil, insanlarındadır
    Cevapla
  • Tual 6 ay önce Şikayet Et
    Daha öncede duymuştuk istifa edeceğini söylemişti Ermeni paşinyan zaman kazanıyor koltuğunda oturuyor
    Cevapla
  • Bandırmalı 6 ay önce Şikayet Et
    Tarzan zorda.. Kaçacak yer arıyor...
    Cevapla
  • Vurucu 6 ay önce Şikayet Et
    PERİŞANyan
    Cevapla
  • Osman kekillioğlu 6 ay önce Şikayet Et
    Dünya Ermenilere gaz veriyor bizde elhamdülillah o gazı almasını çok iyi biliriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı