İsrail Hükümeti'nden Gigi Hadid'e yanıt!

Filistin asıllı ünlü model Gigi Hadid'in İsrail ile Filistin arasında yaşanan krize dair görüşlerini sosyal medyadan bildirmesi üzerine İsrail Hükümeti'nin resmi sosyal medya hesabından yanıt verildi.

İsrail Hükümeti'nden Gigi Hadid'e yanıt!
İsrail Hükümeti'nden Gigi Hadid'e yanıt!
GİRİŞ 18.10.2023 04:50 GÜNCELLEME 18.10.2023 04:50
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

İsrail ile Filistin arasında yaşanan krize dair konuşmasının ardından İsrail Hükümeti süper model Gigi Hadid'e yanıt verdi.

Babası Filistinli olan 28 yaşındaki ünlü model, geçen hafta, çatışmaların beşinci gününde sessizliğini bozmuş ve sosyal medya hesabından yaşananlara tepki göstermişti.

"Düşüncelerim, bu haksız trajediden etkilenen ve her gün bu çatışma nedeniyle çoğu çocuk olmak üzere masum canlar alan herkesle birlikte" diye söze başlayan Hadid, "Filistin mücadelesine ve işgal altındaki hayata karşı derin bir empatim var ve kalp kırıklığım var. Bu, her gün taşıdığım bir sorumluluk. Yahudi dostlarıma da daha önce de söylediğim gibi şunu açıkça söyleme sorumluluğu hissediyorum: Filistinliler için umutlarım ve hayallerim var ama bunların hiçbiri, tek bir Yahudi'nin bile zarar görmesini içermiyor" ifadesini kullanmıştı.

"Masum insanların terörize edilmesi 'Özgür Filistin' hareketiyle bağdaşmaz ve ona hiçbir fayda sağlamaz" diyen Hadid, Filistinli veya İsrailli olsun hiçbir masum sivilin kurban olmayı hak etmediğini belirterek, onlarca yıldır devam eden acı verici misilleme döngüsünün Filistin yanlısı eşittir Yahudi karşıtlığı şeklindeki yanlış fikrin sürdürülmesine yol açtığını belirtmişti.

Hadid ayrıca üzerinde “İsrail hükümetinin Filistinlilere yönelik muamelesinde Yahudiliğe dair hiçbir şey yok. İsrail hükümetini kınamak Yahudi düşmanlığı değildir ve Filistinlileri desteklemek Hamas'ı desteklemek değildir” yazan bir de görsel paylaşmıştı.

"GEÇEN HAFTA UYUDUN MU GIGI?"

İsrail'den ünlü modele yanıt gecikmedi. Hükümetin resmi sosyal medya hesabından “Geçen hafta uyudun mu Gigi? Yoksa Yahudi bebeklerin evlerinde katledilmesine göz yumuyor musun? Sessizliğin nerede durduğunu çok net ortaya koydu. Seni anlıyoruz" şeklinde yanıt verildi.

Gigi Hadid'in paylaştığı “İsrail hükümetinin Filistinlilere yönelik muamelesinde Yahudiliğe dair hiçbir şey yoktur. İsrail hükümetini kınamak Yahudi düşmanlığı değildir ve Filistinlileri desteklemek Hamas'ı desteklemek değildir” şeklindeki Instagram hikayesinin ekran görüntüsü paylaşıldı.

İsrail, Hadid'in bu mesajına, “Hamas'ın İsraillileri katletmesinin cesurca hiçbir yanı yok. Hamas'ı olduğu gibi kınamak Filistin karşıtı olmak değildir ve İsraillileri barbar teröristlere karşı mücadelelerinde desteklemek yapılacak doğru şeydir" şeklinde yanıt verdi.

Gigi Hadid henüz İsrail'den gelen bu mesajlara yanıt vermedi.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Vatandas 6 ay önce Şikayet Et
    Yeni bir hitlere ihtiyaci var dünyanın,bunları anlayan bir tek o vardı
    Cevapla
  • H.İbrahim 6 ay önce Şikayet Et
    Hamas ve Filistinli kardeşlerimiz, evine giren hırsızı, namus düşmanını evinden çıkarmaya çalışan ev sahibi. Terörün devlet haline gelmiş katil şebekesi, önce Hamas bize saldırıyor diye algı yapmaya çalışıyor. İnsanlıktan nasipsiz yaratıklar senin ne işin var Gazzede, Filistinde
    Cevapla
  • kızılelma 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail Gözunü kulağını her şeye kapadı ve kendi ağızlarından ne çıkıyorsa onunla meşguller.Ketlettikleri Filistinliler için sevinç naraları atıyorlar.Batıya Ve Abd'ye insan haklarına duyarlı, özgürlüķçü,Demokrat Diyen olursa ona ağır bir Lafım var.
    Cevapla
  • banane yav 6 ay önce Şikayet Et
    haksızmı israil sen hamas olarak israilleri vurunca karşılığında gülmü bekliyordun sanki hamas israilli çocukları öldürmüyor bence iki tarafta yiyin birbirinizi nüfusun azalması gerek
    Cevapla
  • Antepli 6 ay önce Şikayet Et
    Sanane yavv
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    İsraili tamamen ortadan kaldırıması için destekler başka birşeyi hak etmiyorsunuz aşağlık mahlukatlar rabbim inşallah en azından aynı şekilde bombaları fepenize indirdiğinde müslümanların bayramı olacak inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın
Fransız başkandan skandal Türkiye haritası paylaşımı