Dehşet İsrail katliamı sonrası ABD'den akla ziyan açıklama! Resmen alay ediyorlar...

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İsrail’e Hamas ile mücadele etmesi için güvenlik sistemleri sağladığını belirterek, bunun masum sivilleri öldürmek anlamına gelmediğini söyledi.

GİRİŞ 18.10.2023 06:09 GÜNCELLEME 18.10.2023 11:05
Bu Habere 163 Yorum Yapılmış

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, basın toplantısında, İsrail'in hava saldırısıyla vurduğu Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesine ilişkin soruları cevapladı.

İsrail'e tam desteklerini yineleyen Singh, yüzlerce sivilin öldüğü kaydedilen hastane saldırısıyla ilgili sorulara, konuya ilişkin fazla bilgisi olmadığını belirterek kaçamak cevaplar vermesi dikkati çekti.

İsrail'in korkunç katliamının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne açıklama yaptı?İsrail'in korkunç katliamının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne açıklama yaptı?

Singh, ABD'nin İsrail'e verdiği askeri yardımlara hiçbir ön şart koşmadığına işaret ederek, "Kesinlikle İsrail’e, Gazze’deki Hamas’ı etkisiz hale getirmesi ve etkili bir şekilde geri püskürtmesi için ihtiyaç duyduğu güvenlik sistemlerini veriyoruz. Bu, masum sivillerin öldürülmesi anlamına gelmiyor." diye konuştu.

"İSRAİL’İN ÇOK YETENEKLİ BİR ORDUSU VAR"

İsrailli yetkililerle yapılan görüşmelerde, savaş hukukunun desteklenmesinin mutlak gerekliliğini yinelediklerini aktaran Singh, "İsrail’in çok yetenekli ve profesyonel bir ordusu var. Gazze’de kullandıkları güvenlik yardımının da doğru şekilde Hamas’ı hedef almak için kullanılacağına, aynı zamanda masum sivillerin insani yardım için gidebilecekleri alanlar aramasına olanak sağlanacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Son dakika: Almanya Başbakanı Scholz'dan İsrail katliamı sonrası skandal ötesi sözler!Son dakika: Almanya Başbakanı Scholz'dan İsrail katliamı sonrası skandal ötesi sözler!

Dünyayı sarsan katliam saldırısı sonrası Mahmud Abbas'tan ilk açıklama! Dünyayı sarsan katliam saldırısı sonrası Mahmud Abbas'tan ilk açıklama!

Singh, Gazze'de sivillerin ihtiyaç duydukları şeylere sahip olmalarını ve güvenli bölgelere tahliye edilebilmelerini sağlamak için İsraillilerle temaslarını sürdürdüklerini kaydetti.

Öte yandan İsrail'in Gazze’deki hastaneyi bombalaması konusunda Hamas'ı suçlayan Sözcü, Hamas'ın sivillerin bulunduğu yapıların içinde faaliyetlerini sürdürdüğünü savundu.

Singh, İsrail'in, masum sivillerin hedef alınmaması konusunda savaş hukukuna uyması gerektiğini düşündüklerini ve bu konuda güvenlerinin tam olduğunu anlattı.

İsrail Hükümeti'nden Gigi Hadid'e yanıt!İsrail Hükümeti'nden Gigi Hadid'e yanıt!

GAZETECİLERİN SORULARINI GEÇİŞTİRDİ

Sözcü, Hamas saldırısını öngöremeyen ve daha önce de birçok insan hakları ihlaline neden olan İsrail ordusuna, ABD’nin neden bu kadar çok güvendiğini soran gazetecilere, “Uzun süreli bir müttefikliğimiz var.” yanıtını verdi.

Singh, Hamas’ın komuta merkezlerini hastane gibi binaların içine kurduğunu belirtirken, bunun üzerine gazetecilerin “Bunu gösteren bir deliliniz var mı” şeklindeki ısrarlı sorularına da “Elimde böyle bir veri yok.” cevabını vermek zorunda kaldı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesini bombalaması sonucu yüzlerce kişinin öldüğünü bildirmişti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 163
  • Murat 6 ay önce Şikayet Et
    Haksızlığı savunan yapılanlara ortak oluyor
    Cevapla
  • Lim10 6 ay önce Şikayet Et
    Müslümanların tek sıkıntısı başsız olmaları Şu an bütün İslam ülkeleri petrolü doğalgaz kesse bak bakalım İsrail'e nasıl baskı yapıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    İsrail'i, katliamı Savunan aklında sıkıntı var, insanlığını kaybetmiş zavallılar
    Cevapla
  • Mesut 6 ay önce Şikayet Et
    Amerika ve israil bu dünyanın teröristleridir bunu dünya haykırmalò artık kana doymadılar dünyada masumları öldüren terörü dünyaya yayan pis kafirler allah tez zamanda soyunuzu kurutsun inşaallah
    Cevapla
  • adam 6 ay önce Şikayet Et
    Vicdansız ABD artık yaptığınız zalimlik apaçık ortada zulmün baş aktörü ve ortağısınız harbiden yaptığınızın arkasında durunda dünya da sizin ne mal olduğunuzu anlasın hala sizi adam sanan bizim içimizde bile dangalaklar var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altın fiyatlarında sert yükseliş
CHP'li başkanlardan Özgür Özel'e rest! Şimdi ne yapacak?