Son dakika: Gazze'deki hain saldırı sonrası Türkiye harekete geçti!

Son dakika haberi... İsrail'in hastane katliamının ardından Sağlık Bakanlığı, Gazze’ye sağlık hizmeti vermek için harekete geçti. Bakan Koca, uluslararası sağlık örgütleri ile görüşmelerin de devam ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 18.10.2023 10:53 GÜNCELLEME 08.11.2023 16:39
Bu Habere 198 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakanlığın Gazze'ye sağlık hizmeti vermek için harekete geçtiğini, bu kapsamda uluslararası sağlık örgütleri ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan insanlık dışı saldırının ardından Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) en üst yöneticileri dahil olmak üzere birçok uluslararası muhatabıyla telefon diplomasisi gerçekleştirdiğini aktaran Koca, insan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalmasının kabul edilemeyeceği düşüncesinin yaptığı görüşmelerde temel nokta olduğunu vurguladı.

Sağlık Bakan Fahrettin Koca, Twitter hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Gazze’de Al-Ahli Arab Hastanesine yapılan insanlık dışı saldırının ardından Dünya Sağlık Örgütü’nün en üst yöneticileri dâhil olmak üzere birçok uluslararası muhatabımla telefon diplomasisi gerçekleştirdim.

İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalmasının kabul edilemeyeceği düşüncesi, yaptığım görüşmelerde temel nokta oldu. Bu saldırıya tepkisiz kalmamız asla mümkün değildir.

Son dakika: Almanya Başbakanı Scholz'dan İsrail katliamı sonrası skandal ötesi sözler!Son dakika: Almanya Başbakanı Scholz'dan İsrail katliamı sonrası skandal ötesi sözler!

Dünyayı sarsan katliam saldırısı sonrası Mahmud Abbas'tan ilk açıklama! Dünyayı sarsan katliam saldırısı sonrası Mahmud Abbas'tan ilk açıklama!

"BÖLGEYE GEMİ HASTANE GÖNDERMYE HAZIRIZ"

Hasta ve masum insanların çaresizliği, dünyanın bir kısmının görmezlikten geldiği, üstlenmekten kaçındığı vicdani görevi bilhassa bize yüklemektedir. Türkiye olarak, bölgeye Gemi Hastane göndermeye veya Gazze’de ya da Refah Sınır Kapısına yakın noktalarda Sahra Hastaneleri kurmaya, Filistinli kardeşlerimize bunlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunmaya ve bu hizmeti yürütmeye hazırız. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ile yaptığım görüşmede bölgenin sağlık hizmetleri konusunda desteklenmesinin acil ve elzem olduğunu belirttim.

Hastane saldırısının ardından skandal paylaşım! Resmen insanlıktan çıktılarHastane saldırısının ardından skandal paylaşım! Resmen insanlıktan çıktılar

İsrail Hükümeti'nden Gigi Hadid'e yanıt!İsrail Hükümeti'nden Gigi Hadid'e yanıt!

"DSÖ'NÜN TARİHİ BİR SORUMLULUĞU VAR"

Bu çalışmaları yürütmek üzere eğer karar verirse DSÖ ile birlikte hareket etmeye hazırız. Yaptığım görüşmelerimde Dünya Sağlık Örgütü’nün de bu anlamda tarihi bir sorumluluğu olduğunu ısrarla belirttim. Bu noktadaki görüş ve taleplerimiz EMRO Bölge Ofisi Direktörü Ahmed Al-Mandhari tarafından da olumlu karşılanmış olup, Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus'le de istişare halinde ivedilikle ülkemizle işbirliği sürecinin başlatılması yönünde karar aldık.

İsrail'in korkunç katliamının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne açıklama yaptı?İsrail'in korkunç katliamının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne açıklama yaptı?

İsrail'den son dakika Türkiye açıklaması: Derhal terk edin!İsrail'den son dakika Türkiye açıklaması: Derhal terk edin!

Bu yöndeki koordinasyon ve işbirliği çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir. Bu vesile ile tekrar ifade etmek istiyorum ki, her türlü diplomatik zorluklara rağmen; Türkiye; bebeklerin, çocukların, yaşlıların, masum insanların yanında olmaya daima devam edecektir.

Yaşadığımız bu günler, insanın, insanlığın yanında yer alıp almama tercihinin yapıldığı tarihi günlerdir. Bizim, vicdanımızın sesinden başka dinleyeceğimiz ses yok. Biz çocuğu, yaşlısı, hastası, kadını ile Filistin halkını kardeş bilenleriz.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 198
  • Kartal 6 ay önce Şikayet Et
    Lanet olsun kahır perisan ol 2 milyar müslüman ne oldu bizlere hadi durmak yok yola devam edelim...
    Cevapla
  • kenan 6 ay önce Şikayet Et
    SİHA da göndersek ya ;)
    Cevapla
  • Osman pekdemir 6 ay önce Şikayet Et
    Atını alan üsküdarı geçti hala palavra adam kıta ötesinden gelip desteğini açıklıyor bizimkiler kınamakla yetiniyor. Şu ihaları sihaları artık görelim paslanmasın yazık yokluk içinde çanakkale kurtuluş ve kıbrıs savaşı vermiş bir devlet israile gıkını çıkaramıyor çıkartmıyor demekki bunlarında desteği var
    Cevapla
  • SNR ,KMRC 6 ay önce Şikayet Et
    Artık birileri bizlere öncü olsun şu terörist İsrail'e dur diyelim uyanın ey müslümanlar
    Cevapla
  • tarık 6 ay önce Şikayet Et
    Daha ne yapalım elimizden gelen bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı