Savaş Gazze sınırlarını aştı! Çatışma başladı...ABD'den kaçış planı

İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırılar devam ederken bölgeden sıcak haberler gelmeye devam ediyor. İşte dakika dakika yaşanan gelişmeler...

GİRİŞ 24.10.2023 14:11 GÜNCELLEME 24.10.2023 15:10
Bu Habere 134 Yorum Yapılmış

Gazze'de sivillere yönelik İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıların dozu arttıkça kayıpların sayısı da artmaya devam ediyor.

İşte dakika dakika bölgeden gelen haberler:

HASTANEYE SALDIRI

15.09 Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi tesisi ve merkezi hastanesi olan Şifa Hastanesi yakını ile Al Wafa Hastanesi çevresine saldırı gerçekleştirdi. Yüzlerce yaralı ve hastanın tedavi gördüğü hastanelerde panik yaşanırken, bölge saldırı nedeniyle yoğun duman bulutuyla kaplandı.

Şifa Hastanesi'nde ilaç ve tıbbi malzeme kalmadığı duyuruldu.

SAĞLIK SİSTEMİ TAMAMEN ÇÖKTÜ

14.11 Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Hastanelerde sağlık sistemi tamamen çöktü.

ABD'NİN KAÇIŞ PLANI

12:34 The Washington Post'un kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Biden yönetimi, Filistin ile İsrail arasındaki çatışmanın tırmanması halinde yüz binlerce ABD vatandaşını Orta Doğu'dan tahliye etmeye yönelik planlar hazırlıyor.

11:20  ABD'de Demokrat Senatör Peter Welch, İsrail'in olası kara saldırısının "Gazze'deki masum Filistinliler için felaket olacağını" belirtti.

10:50  İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da 50'yi aşkın Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

10:02  Katar Emiri: "Artık yeter! İsrail’in sınırsız bir şekilde (insan) öldürmesine yeşil ışık yakılmamalı." açıklamasında bulundu.

08:30 Uluslararası Adalet Divanı'ndan İsrail kararı.

İsrail için hesap vakti! Uluslararası Adalet Divanı tarih verip duyurdu!İsrail için hesap vakti! Uluslararası Adalet Divanı tarih verip duyurdu!

08:08 İsrail ordusu son bir gün içerisinde abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 400 yeri vurduğunu duyurdu.

BATI ŞERİA DA KARIŞTI

07:55  Batı Şeria'nın Cenin yakınlarındaki Jaba kasabasına baskın düzenleyen İsrail ordusuyla Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı öğrenildi.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA

07:05 Lübnan'daki Hizbullah örgütü, İsrail ordusuyla çıkan çatışmalar sonucunda iki mensubunun öldüğünü duyurdu.

Avrupa'da İsrail'e tepki: Netanyahu bir savaş suçlusuAvrupa'da İsrail'e tepki: Netanyahu bir savaş suçlusu

Gazze için korkutan sözler! 48 saatten az kaldı...Felaket yaşanacakGazze için korkutan sözler! 48 saatten az kaldı...Felaket yaşanacak

İsrail'den Gazze'de bir gecede katliam! Vefat edenlerin sayısı korkunçİsrail'den Gazze'de bir gecede katliam! Vefat edenlerin sayısı korkunç

İsrail savaş uçakları, Gazze'de bir binayı bombaladı!İsrail savaş uçakları, Gazze'de bir binayı bombaladı!

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 134
  • Kstmn37 6 ay önce Şikayet Et
    ABD nın ne vatandaşı ne üssü nede askeri defolup gidin bu coğrafyadan. ABD nın bulunduğu hiç bir yerde huzur yok zulümden başka bir şey yok
    Cevapla
  • Türkiye 6 ay önce Şikayet Et
    İki yüzlü hatta çok Yüzlü İnsan Kılıklı Caniler Sizi. Hepsi Biribirinin dostları ve BEBEK, ÇOCUK, KADIN ve MASUM KATİLİ. İNSANLIKTAN YOKSUN HAİNLER
    Cevapla
  • Mehmet 6 ay önce Şikayet Et
    hey kartal bu düşünce ile senin müslüman olmadığın açik. müslüman a ölüm dilemek sadece İslam düşmanlarının işi,sen müslüman mahallesiinde salyangoz satan bir dinsize benziyon.?
    Cevapla
  • Aynen 6 ay önce Şikayet Et
    Yilan deliyinden cikmadan kafasini ezmek lazim
    Cevapla
  • Enes 6 ay önce Şikayet Et
    Reis nerdesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç adaylık için son kararını açıkladı!
ABD'nin İsrail'e silah sevkiyatını durdurması ne anlama geliyor?