Putin kalp krizi geçirdi iddiası: Kremlin'den ilk açıklama

Rusya’da Telegram üzerinden yayın yapan “General SVR” adlı muhalif kanal, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kalp krizi geçirdiğini iddia etti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise söz konusu iddiayı yalanladı.

Putin kalp krizi geçirdi iddiası: Kremlin'den ilk açıklama
Putin kalp krizi geçirdi iddiası: Kremlin'den ilk açıklama
GİRİŞ 24.10.2023 13:48 GÜNCELLEME 24.10.2023 14:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya’da Telegram üzerinden yayın yapan “General SVR” adlı muhalif kanal, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kalp krizi geçirdiğini, doktorların müdahalesiyle hayata döndüğünü iddia etti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise söz konusu iddiayı yalanladı.

YOĞUN BAKIMA ALINDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

Rus muhalif “General SVR” adlı muhalif kanal yayımladığı haberde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in pazar akşamı resmi konutunda kalp krizi geçirdiğini iddia etti. Haberde Putin’in doktorların müdahalesiyle kalbinin çalıştırılarak hayata döndürüldüğü, daha sonra yoğun bakıma alındığı ileri sürüldü.

Haberde, "Moskova saatiyle 21.05 civarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in güvenlik görevlileri, olay yerinde görevdeydi. Başkan'ın yatak odasından gürültü ve düşme sesleri geldiğini duyan iki güvenlik görevlisi, hemen Başkan'ın yatak odasına girdi ve Putin'in yatağın yanında yerde yattığını ve içinde yiyecek ve içeceklerin bulunduğu ters dönmüş bir masayı gördü. Muhtemelen Başkan düştüğünde masaya ve tabaklara çarpıp yere düşürdü, bu da gürültüye neden oldu. Hemen yan odalardan birinde bulunan doktorlar çağrıldı” ifadeleri kullanıldı. Putin'in konutunda özel donanımlı bir odaya taşındığı, durumunun normale döndüğü ve "sürekli tıbbi gözetim altında" olduğunu iddia edildi.

TOPLANTILARA DUBLÖRÜ GİDİYOR

Haberde ayrıca onkoloji hastası olduğu, sağlık durumunun kötüleştiği ve sonbaharın sonuna kadar yaşama ihtimalinin düşük olduğu iddia edilen Putin’in kalp krizi geçirmesinin yakın çevresini ciddi şekilde alarma geçirdiği öne sürüldü. Haberde, “Son dönemde tüm resmi toplantılar ve etkinliklere Başkan’ın dublörü katılıyor. Akşamki olayla ilgili haberin ardından Putin'e yakın birkaç kişi, birbirleriyle temasa geçti ve Başkan'ın önümüzdeki günlerde ölmesi durumunda atılacak muhtemel adımlar konusunda Pazartesi günü istişarelerde bulunma konusunda anlaştı” ifadeleri kullanıldı.

KREMLİN İDDİALARI REDDETTİ

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ise söz konusu haberin ardından yaptığı açıklamada, Putin'in sağlık durumunun kötü olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Peskov, Putin'in iyi ve sağlıklı olduğunu belirtirken, dublör kullandığı yönündeki iddiayı ise "saçma" olarak nitelendirdi.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Hoca Nasrettin 6 ay önce Şikayet Et
    Haber yapacağına kına dağıtsın.
    Cevapla
  • azi 6 ay önce Şikayet Et
    bati yalakalari bizim sayin cuhurbaskanimizada ayni yalanlari yaydilar
    Cevapla
  • ANALİST NECMİ 6 ay önce Şikayet Et
    İyiyse çık TV ye olsun bitsin....Putin normal ölemez suikast olmadan...
    Cevapla
  • mursal 6 ay önce Şikayet Et
    Aman Putin iyi ol
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'