AFP'den 100. yıl haberi: Modern Türkiye'nin ufuk açıcı iki figürü

Fransız haber ajansı AFP, Türkiye'de Cumhuriyet'in yüzüncü yıl kutlamalarıyla ilgili dikkati çeken ifadeler kullanırken, Atatürk ve Erdoğan'ın modern Türkiye'nin "ufuk açıcı figürleri" olduğunu belirtti.

AFP'den 100. yıl haberi: Modern Türkiye'nin ufuk açıcı iki figürü
AFP'den 100. yıl haberi: Modern Türkiye'nin ufuk açıcı iki figürü
GİRİŞ 29.10.2023 10:59 GÜNCELLEME 29.10.2023 12:36
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fransız haber ajansı AFP, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamalarıyla ilgili kapsamlı bir haber yayımladı. İngilizce olarak hazırlanan haberde, "Türkiye, 100'üncü yılını Gazze savaşının gölgesinde kutluyor." başlığı kullanıldı.

Haberde, "Türkiye, Osmanlı sonrası cumhuriyet olarak kuruluşunun yüzüncü yılını pazar günü, İsrail'in Gazze'de Hamas ile giderek tırmandırdığı savaşın gölgesinde, biraz sönük geçen kutlamalarla kutluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem laik cumhuriyetin kurucusunu onurlandıran hem de 2002'den bu yana Türkiye'yi yöneten İslami kökenli partinin başarısını ön plana çıkaran gün boyu sürecek etkinliklerin merkezinde yer alacak." hatırlatması yapıldı.

Atatürk ve Erdoğan'ın modern Türkiye'nin "ufuk açıcı figürleri" olduğunu belirten AFP, Atatürk'ün Osmanlı İmparatorluğu'nun kalıntılarından yeni bir ulus inşa ettiğine dikkati çekerek, "Türkiye, dini devlet kurumlarından çıkaran ve sayısız etnik gruptan modern yeni bir kimlik oluşturmaya çalışan Batı'ya dönük bir ulus olarak kuruldu. NATO'nun gururlu bir üyesi oldu ve Orta Doğu'da demokratik umutların da merkezi oldu." yorumuna yer verildi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • emre 5 ay önce Şikayet Et
    Reiside tarih unutmayacak
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bence vahdettin köşküde yapılması çok manidar mustafa kemal sultan vahdettin emir subayliğı yaptığı saray
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    reis Atatürk'ü çok seviyor, her fırsatta ona teşekkür ediyor, minnettarız diyor, rabbin ahirette buluştursun ikisini, kişi sevdiği ile beraberdir hadisi gereceğince
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    kişi sevdiği ile haşrolunur, bizde bu hadisten biliyoruz kim kiminle haşrolacak
    Cevapla
  • Sinan 5 ay önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim kimi kiminle haşreyleceğini bilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...