İsrail, Türkiye-Filistin Dostluk hastanesine saldırdı! Türkiye'ye çağrı

İsrail savaş uçakları, Gazze'deki Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'ne saldırı düzenledi. Ciddi hasar gören hastanenin müdürü Dr. Subhi Sekkik, Türkiye'ye yardım çağrısında bulundu.

GİRİŞ 30.10.2023 04:10 GÜNCELLEME 30.10.2023 09:32
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail Türkiye haberleri: 7 Ekim'den bu yana Filistin'de katliam saldırılarını artırarak devam eden İsrail, Gazze'de yer alan Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesine saldırı düzenledi.

İsrail, Türkiye-Filistin Dostluk hastanesine saldırdı! Türkiye'ye çağrı

İSRAİL, TÜRKİYE-FİLİSTİN DOSTLUK HASTANESİNE SALDIRDI

Hastane Müdürü Dr. Subhi Sekkik, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail işgal güçlerinin, çevresini defalarca hedef almasından dolayı hastanede ciddi hasar meydana geldiğini bildirdi.

TÜRKİYE'YE YARDIM ÇAĞRISI

Gazze'deki kanser hastalarına yönelik tek hastanenin Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi olduğunu kaydeden Sekkik, hastanenin korunması ve İsrail saldırılarının durdurulması için Türkiye'den yardım istedi.

Hastane çevresine yönelik yoğun bombardıman sırasında hastaların ve sağlık ekibinin yaralandığına dikkati çeken Sekkik, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin acımasızca vurulmak istenmesinin olası olduğunu vurguladı.

İsrail, Türkiye-Filistin Dostluk hastanesine saldırdı! Türkiye'ye çağrı

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, Almanya'nın İnsani İşler Özel Temsilcisi Daike Potzl ile Ramallah'ta yaptığı görüşmede, Gazze'deki hastanelerde doluluk oranının yüzde 150'yi bulduğunu ifade etti.

Şifa Hastanesi'nde hasta sayısının 5 bine ulaştığını belirten Keyle, hastanenin sadece 700 kişi kapasiteli olduğuna işaret etti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • KardeşlikTürküsü 6 ay önce Şikayet Et
    reis derhal harekete geçip, onun yerine israil- Türkiye dostluk hastanesi yapmalı... israilin bu zor gününde kardeşliğimizi gösterelim.
    Cevapla
  • Yavuz Selim KILIÇ 6 ay önce Şikayet Et
    Gönüllü olarak gitmek, gerekirse ölmek isteyen insanlar var. Devlet bu konuda aciz davranamaz. Milletin isteğine kulak verip gereğini yapmalı. Sayın başkan, çocuklara yardım için gitmek istiyoruz. Allah şahit. Sizden acil "haydi, Ya Allah" sesini bekliyoruz.
    Cevapla
  • adnan 6 ay önce Şikayet Et
    5.24 - Dediler ki: "Ey Mûsa! Onlar orada bulundukça, biz oraya asla girmeyeceğiz. Sen ve Rabbin gidin, onlarla savaşın. Biz burada oturacağız." İslam Alemi diyor ki Ama abd var orada Siz ve Rabbiniz gidin savaşın biz evimizde oturup uyuyacağız nasılsa bize bir gün ölüm gelmeyecek ve biz cennet için mal biriktiriyoruz belki ahirette cenneti satın alırız.
    Cevapla
  • Sade Vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye hiçbirşey yapmaz
    Cevapla
  • TOPRAK 6 ay önce Şikayet Et
    Türkiye' de İsrail' e ait binalar yerle bir edilmeli ki İsrail hayal dünyasından, güç zehirlernmesinden uyansın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Evde dolandırıcılık! Vergisini bile istiyorlar
Arda Güler mi Salih Özcan mı? Şampiyonlar Ligi tarihinde bir ilk yaşanacak