Hamas dünyaya duyurdu Son dakika esir kararı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ellerindeki bazı yabancı uyruklu esirleri Gazze'de tutmak istemedikleri için serbest bırakacaklarını aracılara bildirdiklerini açıkladı.

GİRİŞ 31.10.2023 21:12 GÜNCELLEME 01.11.2023 10:00
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yayımladığı video mesajında İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli ve yabancı uyruklu esirler hakkında konuştu.

Ebu Ubeyde, çeşitli ülkelerden de gelen talepler üzerine ellerindeki bazı yabancı esirleri Gazze'de tutmak istemedikleri için yakında serbest bırakacaklarını aracılara bildirdiklerini söyledi.

İSRAİL'E YALANLAMA: MÜMKÜN DEĞİL

İsrail'in bir askerini kara operasyonuyla kurtardığı yönündeki açıklamasını yalanlayan Ebu Ubeyde, "İsrail'in İzzeddin Kassam'ın tuttuğu bir esire ulaşmasının mümkün olmadığını" bunun Gazze Şeridi'nde başka grupların ya da şahısların tuttuğu esirlerden biri olabileceğini belirtti.

Ebu Ubeyde, "(Başbakan) Binyamin Netanyahu, eğer bir esiri bir aylık savaştan sonra serbest bırakmakla övünüyor ve kutluyorsa Gazze'deki kalan esirleri bu yöntemle kurtarması 20 yıl sürer." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • fenasi 5 ay önce Şikayet Et
    Ölen Filistinlilerin kanı rehinelirinkinden dahamı kıymetsiz sizin ne yapmak istediğinizi müslümanlar çözemediki israile yardimı ediyorsunuz filisteni ihanetmi belli değil
    Cevapla
  • M.b.umeyir 5 ay önce Şikayet Et
    1917 de ingilizler bölgeyi ele geçirdiklerinde kimse sinsi planlarını anlayamamıştı.Ozaman kolay olmuştu yine aynısı olacak sanıyorlar.Asla yandaş bulamayacaklar,asla..Bu savaş kıyamete kadar bitmeyecek bir savaş olacak..
    Cevapla
  • Ömer Genç 5 ay önce Şikayet Et
    Hamas laf diyen olsa olsa kripto yahudi dir...
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Hamas'a hain diyecek kadar hain olmayın. önce tarihi okuyun. yinede müslümanı tutmuyorsanız cehenneme kadar yolun var.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Dostum hemen damgayı vurdun iyi oku ve anla Hamas ne yaptığını çok iyi biliyor lütfen ona hain damgasını vurma içlerinde en sağlamı hamastır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!