Rus şakacılar İtalya Başbakanı'nı tuzağa düşürdü

"Vovan ve Lexus" olarak bilinen Rus komedyenlerin kendine yaptığı telefon şakasında, Afrika Birliği Komisyonu Başkanı'yla görüştüğünü sanan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Avrupalı liderlerin Ukrayna'daki savaştan bıktıklarını söyledi.

Rus şakacılar İtalya Başbakanı'nı tuzağa düşürdü
Rus şakacılar İtalya Başbakanı'nı tuzağa düşürdü
GİRİŞ 02.11.2023 10:18 GÜNCELLEME 02.11.2023 10:55

Önemli isimlere yaptıkları telefon şakaları yapan ve "Vovan ve Lexus" olarak bilinen Rus komedyenlerin bu seferki kurbanı İtalya Başbakanı Giorgia Meloni oldu.

18 Eylül'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Afrikalı liderlerle yapılacak toplantılar öncesinde ofisine gelen aramanın Afrika Birliği Komisyonu Başkanı'ndan geldiğini sanan Meloni, 13 dakikalık telefon görüşmesinde Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"AVRUPA UKRAYNA SAVAŞINDAN ÇIKIŞ YOLU ARIYOR"

Meloni, İngilizce yapılan görüşmede, Avrupalı ​​liderlerin Ukrayna'da 20 aydır devam eden savaştan bıktığını ve artık bir çıkış yolu istediklerini söyledi:

"Tüm tarafların çok yorgun olduğunu görüyorum. Doğruyu söylemek gerekirse bir çıkış yoluna ihtiyacımız olduğu noktaya geldik. Yani herkes bazı çözümler bulmaya çalışmazsak bu durumun gerçekten uzun yıllar sürebileceğini anlıyor. Uluslararası hukuku bozmadan her iki taraf için de kabul edilebilir bir çıkış yolu bulunmalı."

GÖÇMEN SORUNUNDAN DERT YANDI

İtalyan başbakan ayrıca, ülkesinin Akdeniz'i geçen birçok göçmen için ilk durak olduğuna değindi ve uluslararası ortakların yardım konusunda yeterince çaba göstermediğinden yakındı:

"Hepsi bu sorunu İtalya'nın tek başına çözmesi gerektiği konusunda hemfikir. Bu oldukça aptal bir düşünce tarzı."

Meloni'nin, muhatabına, "Nijer'de olanlar Fransa'ya karşı mı?" ve "Fransa bir müdahale peşinde mi?" sorularını da yönelttiği kayıtta yer alıyor.

Meloni'nin Rus komedyenlerin telefon şakasına maruz kalmasıyla ilgili haberler üzerine İtalya Başbakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan'ın Diplomatik Danışman Ofisi, kendisini Afrika Birliği Komisyonu Başkanı olarak tanıtan bir sahtekar tarafından yanıltılıp; söz konusu kişinin, Başbakan (Meloni) ile görüşmesini sağladığı için üzüntü duymaktadır." ifadesi yer almıştı.

DUDA DA TUZAĞA DÜŞMÜŞTÜ

Vladimir "Vovan" Kuznetsov ve Alexei "Lexus" Stolyarov, geçtiğimiz kasım ayında da Polonya lideri Andrzej Sebastian Duda'yı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron gibi arayarak kandırmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması