ABD'den inanılmaz 'İsrail' hamlesi! Onaylandı, son aşama kaldı...

ABD Temsilciler Meclisi, İsrail için yardım talep edilen yasa tasarısını onayladı. Yardım paketi senatodan geçip başkan tarafından da onaylanırsa İsrail'e 14.3 milyar dolar gönderilecek.

ABD'den inanılmaz 'İsrail' hamlesi! Onaylandı, son aşama kaldı...
ABD'den inanılmaz 'İsrail' hamlesi! Onaylandı, son aşama kaldı...
GİRİŞ 03.11.2023 06:48 GÜNCELLEME 03.11.2023 07:13
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

ABD Temsilciler Meclisi, Cumhuriyetçiler tarafından İsrail için 14,3 milyar dolarlık yardım paketi talebinde bulunulan yasa tasarısını onayladı.

ABD Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada, tasarı 196 “hayır” oyuna karşı 226 “evet” oyuyla kabul edildi. 12 Demokrat üye Cumhuriyetçilerin tasarısını desteklerken, 2 Cumhuriyetçi üye “hayır” oyu verdi.

DEMİR KUBBE VE DAVUT SAPANI

İsrail’e 14,3 milyar dolarlık bir yardım paketi sağlanmasını öngören yasa tasarısında, İsrail’in “Demir Kubbe” ve “Davut Sapanı” hava savunma sistemleri için 4 milyar dolar, “Demir Işın” hava savunma sistemi için 1,2 milyar dolar ayrılması planlandı.
Yasa tasarısında, yardımın, ABD Gelir İdaresi (IRS) için sağlanan fondan kesilmesi teklif edildi.

Tasarının, yasalaşması için hem Senato’nun hem de ABD Başkanı Joe Biden’ın onayını alması gerekiyor.

SENATODAN GEÇMEYEBİLİR

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Senatör Chuck Schumer, yasa tasarısının “çok hatalı bir teklif” olduğunu kaydederek, Senato’nun yasa tasarısını “kaale” almayacağını duyurdu.

Kendi acil yardım paketi üzerinde çalışacaklarını aktaran Schumer, buna İsrail, Ukrayna ve Gazze’ye insani yardımın dahil edileceğini belirtti. Demokratların çoğunlukta olduğu Senato, Cumhuriyetçilerin yasa tasarısının, Ukrayna’ya yardımın dahil edilmemesi ve IRS fonlarından tedarik edilmesi teklifine karşı çıkıyor.

BİDEN VETO SİNYALİ VERMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, Kongre’den, çoğunluğu Ukrayna ve İsrail’e desteğin yanı sıra ABD-Meksika sınırındaki güvenlik önlemlerini artırmak için 105 milyar dolarlık ek fon talebinde bulunmuştu. Beyaz Saray’dan, Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisinde Ukrayna dahil edilmeden sadece İsrail’e yönelik yardım paketi önerisinde bulunulan yasa tasarısına tepki gelmiş, Biden ise “önüne gelmesi halinde” tasarıyı veto edeceğini bildirmişti.

 
KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 49
  • fahri 5 ay önce Şikayet Et
    abd para gelsin diye satış yapıyor ölen insanlar umurunda değil bu iş 1967 flistin sınırlarına dönmeden düzelmez
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Ya Rabbi sen terör devleti ABD ve onun gayrı meşru çocuğu BENİ İTRAİL'i kahruperişan eyle.
    Cevapla
  • Mahmut 5 ay önce Şikayet Et
    ABD yi Yahudi paralel devleti yönetiyor.
    Cevapla
  • Kanaryalılar 5 ay önce Şikayet Et
    En sonunda İsrail diye birşey kalmayacak çünkü ABD bin olacak oda mecbur kalıp filistinlere geri verecek zalimlere ölüm yaşasın İslam ülkeleri
    Cevapla
  • Hakan 5 ay önce Şikayet Et
    Siyonist devleti ABD sonra tanıyan ülke Türkiye haberin varmı
    Cevapla
  • Yorumcu 5 ay önce Şikayet Et
    Türkiye derken bile erdağan kabul etmiş gibi lanse ediyonuz sizin destekleriniz parti CHP yaptu bunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Suudilerden Türk şirkete 'çılgın' teklif! İspanyol, İtalyan ve Çinlileri geride bıraktı
 Türkiye evden çalışmaya hazır!